24 січня, 03:01

Дерев'янко: Малий та середній бізнес під загрозою знищення(ВІДЕО)

Малий та середній бізнес під загрозою знищення. Про це на своїй сторінці у фейсбук, спілкуючись з українцями, заявив народний депутат, лідер партії «ВОЛЯ», який йде в Президенти Юрій Дерев’янко. Участь у традиційному ефірі також взяв активіст партії ВОЛЯ, підприємець Семен Кривонос.

Головна тема розмови - припинення закону про мораторій на перевірки бізнесу. За словами Семена Кривоноса, у 2019 році контролюючі органи вже запланували 140 тисяч перевірок.

"Якщо крупний бізнес зможе знайти ресурси для того, щоб прийняти в штат, застосувати якісь схеми чи просто відкупитися, то для малого і середнього бізнесу це катастрофа. Корінь проблеми в тому, що уряд не вивчив проблему чому існують неоформлені працівники. Не було знижено податкового навантаження, не було ліберальних змін до законодавства, не створено жодних умов для того, аби бізнес розвивався", - говорить Семен Кривонос. 

Тож Юрій Дерев’янко вимагає від ВР припинити перевірки малого та середнього бізнесу  до проведення ліберальної податкової реформи. Для цього нардеп вже зареєстрував відповідний законопроект. 

"Законопроект 9481 не лише стосується мораторію на проведення перевірок. Він передбачає те, аби держава виділяла не менше 1% від загального обсягу видатків держбюджету на підтримку малого і середнього бізнесу. Щоб людей не гнобили, а щоб люди тут робили бізнес", - каже Юрій Дерев'янко.

Тим часом Семен Кривонос закликає підприємців не мовчати й оприлюднювати випадки тиску на бізнес.  Це дасть можливість відпрацювати ефективні механізми протидії таким перевіркам і зупинити їх.

"Ми створили групу в Facebook #перевіркаСТОП9481, куди запрошуємо приєднуватися всіх і інформувати про всі випадки «наїздів», - зауважив Кривонос.

Тим часом Юрій Дерев’янко обіцяє  усіляко допомагати підприємцям, які відчули на собі незаконні дії перевіряючих та тиск.

Поділитися новиною:
Поділитися