30 січня, 15:22

На Херсонщині за ініціативи людини ВОЛІ висловили недовіру голові райдержадміністрації

На Херсонщині депутат Олешківської районної ради, член партії «ВОЛЯ» Микола Райтаровський виніс на розгляд сесії пропозицію визнати незадовільною роботу голови райдержадміністрації Олени Кравченко-Скалозуб. За таке рішення проголосувало 24 депутати. Після чого було винесено питання про недовіру посадовцю та проведено таємне голосування. Рішення підтримали 25 депутатів. Оскільки, це більш ніж 2/3 від депутатського складу,  тепер президент просто забов’язаний зняти свого представника з посади голови райдержадміністрації

Як розповів Микола Райтаровський, основною причиною висловлення недовіри  Кравченко-Скалозуб стала її професійна некомпетентність та участь у корупційних оборудках. Причому тривало це все не один рік.

«Минулого разу наше рішення про недовіру Кравченко-Скалозуб набрало лише 20 голосів – це проста більшість. Тому по закону президент має розглянути наше звернення і ухвалити рішення про зняття на власний розсуд. Тепер ситуація зовсім інша – голову нашого району просто зобов’язані зняти з посади», - підкреслив Райтаровський.

Він додав, що ситуація в Олешківському районі демонструє кричущу ситуацію з корупцією в усій державі.

«Корупція пронизує нашу державу зверху до самого низу. Уявіть, після нашого першого звернення до президента фактично нічого не відбулося. Справу просто зам’яли. І це у той час, коли Кравченко-Скалозуб практично блокувала своїми діями соціальні виплати і розтягувала власність громади! Хіба так має вчиняти Президент, який дбає про свою державу?», - обурився Райтаровський.

Як зазначають місцеві ЗМІ, завдяки Олені Кравченко-Скалозуб наразі в Олешках заблоковані роботи з пошуку майданчика для міського полігону для твердих побутових відходів, зупинений процес відведення землі під нове кладовище, зупинено створення інклюзивного центру для дітей з інвалідністю. Також Олена Кравченко-Скалозуб публічно назвала директорів шкіл саботажниками за те, що вони відмовилися брати участь в оборудках посадовця та красти гроші, виділені на ремонт учбових закладів.

Поділитися новиною:
Поділитися