1 лютого, 18:12

Кандидат в Президенти Дерев'янко прийшов на суд головного догхантера країни, який вбив понад 500 собак (ФОТО, ВІДЕО)

Народний депутат, один з лідерів партії «ВОЛЯ», кандидат у Президенти України Юрій Дерев‘янко виступив на захист тварин, засудив жорстоке поводження з ними, та вимагає притягнення до відповідальності соціально небезпечних догхантерів.  

Сьогодні він разом із зоозахисницею Євгенією Прокопенко та активістами вийшов на акцію протесту до Шевченківського районного суду Києва, де судили догхантера Олексія Святогора.

«Ми розуміємо, що в Україні нині незадовільний стан захисту тварин. Розуміємо, що люди, які жорстоко ставляться до тварин є соціально небезпечними, і в нормальному суспільстві це неприпустимо. Факти живодерства, знущання з тварин є порушенням не лише закону, а й моралі і людських цінностей. Тому ми маємо діяти і захищати тварин», - зазначив Дерев‘янко.

Він додав, що жорстоке ставлення до тварин несе загрозу і людям, адже догхантери та інші люди, що знущаються над тваринами, є соціально небезпечними.

«Чиновники, правоохоронці чи судді, які не розуміють наслідків безкарності людей, що жорстоко ставляться до тварин, наражають на небезпеку й інших людей, дітей, бо жорстокість живодери переносять у суспільство. Ми сьогодні в суді, бо хочемо бачити, як вчиняється судочинство, ми за Україну без жорстокості, прошу людей приєднуватись, адже це важливо в першу чергу для виховання здорового суспільства, де і люди і тварини будуть в безпеці», - наголосив Дерев‘янко.  

Зоозахисниця Євгенія Пропокопенко відзначила, що в Україні з минулого року ввели ст. 299 КК і посилили кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Втім Українська правоохоронна система ще відстає від європейських країн у справжньому притягненні до відповідальності таких людей.

«Сама поліція не знає як себе вести щодо порушення цієї статті, немає системи. Ми домагаємось відкриття кримінальних справ за цією статтею, вже винесено кілька вироків. Але Україна на законодавчому і правоохоронному рівні, на жаль, ще не доросла до європейських країн де посилюють покарання за жорстоке поводження з тваринами, і це вважається великим злочином, зокрема у Німеччині, Нідерландах, США. Там покарання таких злочинців - від лікування у психіатра до реального терміну ув‘язнення. У нас це все ще треба формувати, хоча народ готовий, менталітет готовий, люди все розуміють, що такі люди є соціально небезпечними», - зазначила Прокопенко. 

Нагадаємо, Олексій Святогор у своїх заявах в ЗМІ підтверджував, що власноруч вбив понад 500 собак. У 2018 році він був оголошений у розшук за ст 300 ККУ України (виготовлення та розповсюдження відеоматеріалів, що закликають до жорстокості). Був спійманий самими волонтерами в червні 2018 році, врешті судом було обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте Апеляційний суд змінив його на цілодобовий домашній арешт. Суд над Святогором вже кілька разів зривався, оскільки судді брали самовідвід. 



Поділитися новиною:
Поділитися