4 лютого, 11:41

У Ворохті розпочались змагання за Кубок України з гірськолижного спорту серед юніорів та дорослих за підтримки депутата від ВОЛІ

Понад 100 учасників зі всієї України зібрав у Ворохті І та ІІ етапи Кубка України з гірськолижного спорту у слаломі та слалом-гіганті. Змагання такого рівня Прикарпаття приймає уже другий рік поспіль.

«Для розвитку туристичної сфери на Прикарпатті і гірськолижного спорту зокрема такі змагання дуже важливо проводити. Адже у всьому світі спортивний туризм знаходиться на високому рівні і приносить чимало коштів в місцеві бюджети. До прикладу, тиждень тому на австрійський курорті Шладмінг, де проводився Кубок світу з слалому, лише глядачів приїхало близько 100 тисяч. Відповідно це чималий дохід у місцевий бюджет та популяризація цього виду спорту», - розповідає депутат Івано-Франківської облради від фракції ВОЛЯ Андрій Марійчин.


Натомість в Україні спортивний туризм тільки починає зароджуватись, каже депутат.

«Попри те, що туристична галузь в нас тримається на зимових видах спорту, зокрема гірськолижному, для їхнього розвитку і популяризації з обласного бюджету виділяється лише мізерні кошти. Йде мова про підтримку окремих спортсменів. Це практично не впливає на розвиток гірськолижного спорту в регіоні», - каже Марійчин.

У Ворохті Кубок України проводиться на базі гірськолижного комплексу «Ворохта». Траса, на горі Ребровач, на якій відбуваються змагання, влітку минулого року отримала сертифікат гомологації, тобто відповіднісь міжнародним стандартам FIS для проведення дисципліни слалом.

До організації гірськолижних змагань у Ворохті долучились - спортивний Клуб Ворохта, Ворохтянська селищна рада, Яремчанська міська рада, місцеві депутати та підприємці.

«Якщо Івано-Франківську область відвідало за минулий рік приблизно півтора мільйони туристів, цьогоріч - мільйон, то 70-80% з них цікавить гірськолижний напрямок. Відтак піднімати питання розвитку гірськолижного спорту у нашому регіоні дуже важливо», - переконаний депутат.

Поділитися новиною:
Поділитися