5 лютого, 13:09

На Миколаївщині активісти ВОЛІ виграли судову справу проти рейдерів

На Миколаївщині активісти партії ВОЛЯ розкрили оборудку рейдерів і домоглися скасування незаконних дій державного реєстратора нерухомого майна, які призвели до захвату кафе «Пирог» у центрі міста. 

5 лютого 2019 року Апеляційний суд Миколаєва залишив без змін рішення першої інстанції, а це означає, що приміщення можна буде повернути законним власникам у судовому порядку.

Про це розповів в.о. координатора партії «ВОЛЯ» у Миколаївській області Ігор Фінкельштейн.

«До нас звернулися по допомогу, бо ми відомі в місті як активісти, які борються з рейдерами. Так нам вдалося відстояти спортивну базу «Спартак». Боротьба за кафе триває з 2017 року. Разом з Юрієм Дерев’янком ми навіть виносили це питання на засідання Комітету з питань протидії і запобігань корупції, який взяв розгляд цієї справи під свій контроль», - розповів Фінкельштейн.

Він додав, що у справі задіяна велика фінансова компанія «Дніпрофінансгруп», на яку було незаконно зареєстровано приміщення.

«Основна колізія полягала в тому, що приміщення перебувало під заставою, а банк продав його за заниженою ціною і з порушенням процедури. Окрім цього на момент реєстрації майно перебувало під арештом, а значить жодні дії реєстратора щодо нього – були незаконні», - пояснив активіст.

Ігор Фінкельштейн вважає, що не зважаючи, що система в країні досі потребує змін, такі локальні перемоги як в Миколаєві, надихають на подальшу роботу і дають розуміння того, що зрушення в країні хай поступово, але відбудуться.

«Звичайно, боротися з рейдерами потрібно на державному рівні, аби викорінити їх взагалі як явища. Але ми не можемо сидіти і чекати наступних виборів. Діяти треба вже зараз, на місцях. І наш приклад – це доказ того, що справедливість в цій країні можна відстояти, попри всі труднощі і залякування», - підсумував Фінкельштейн.

 


Поділитися новиною:
Поділитися