5 лютого, 17:36

Дерев’янко назвав законопроекти, які парламент має ухвалити на цьому тижні

Парламент України під час цього пленарного тижня повинен скасувати депутатську недоторканність, ухвалити новий Виборчий кодекс, запровадити мораторій на проведення перевірок бізнесу та встановити ставку 10% на розмитнення автомобілів. 


Про це заявив один з лідерів партії «ВОЛЯ», кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко в інтерв’ю журналістам. 

Він вважає, що Верховна Рада цього скликання абсолютно не чує людей. «Вони працюють не інтересах людей, а в інтересах групи олігархів, які мають свої фракції у парламенті», - сказав нардеп. 

Дерев’янко переконаний, що потрібно повністю міняти виборчу систему. 

«Потрібно впроваджувати відкриті партійні списки, скасовувати мажоритарну, забороняти політичну бордову і телевізійну політичну рекламу, щоб формування влади було інакшим», - сказав нардеп. 

Разом з тим, він висловив сумнів, що діяча Верховна Рада за це проголосує. 

«Хоча, якщо б люди мобілізувались, то був би, звичайно, якийсь шанс. Але це точно не в інтересах тих кланів, які зараз верховодять в цій Раді. Верховна Рада давно перетворилась на агітаційний майданчик. Якщо запитати в людей на вулиці, як вони ставляться до ВРУ, то більше 70% ставляться негативно», - зазначив Дерев’янко. 

Він також нагадав, що більшість політиків, коли йшли у владу, давали обіцянки зняти недоторканність з народних депутатів, однак ніхто за це не голосує. 

«Я багато разів голосував «за», і наш депутатський законопроект, співавтором якого я є, говорить про те, що треба скасовувати недоторканність в цьому скликанні, а не так, як пропонує Президент, з наступних скликань», - зазначив Дерев’янко. 

  Політик також виступив за забезпечення електронного голосування під час виборів. «Ми маємо забезпечити не просто голосування, а електронне голосування для того, щоб ми могли голосувати з будь-якої точки світу, в тому числі наші заробітчани, які сьогодні позбавлені такого голосування, але є найбільшими інвесторами в Україні, надсилаючи по 11 мільярдів доларів в рік. Сам ця влада зробила все, щоб ці люди поїхали з країни і, можливо, не брали участь в голосуванні», - сказав Дерев’янко. 

Також Дерев’янко вважає, що необхідно законодавчо ввести мораторій на проведення перевірок бізнесу. 

«140 тисяч тільки планових перевірок заплановано на цей рік. Ці гроші будуть спрямовані на формування передвиборчих штабів для провладних кандидатів», - обурився депутат.

Дерев’янко повідомив, що зареєстрував законопроект 9481, який передбачає мораторій на проведення перевірок всіх суб’єктів підприємницької діяльності, в тому числі ЗМІ, до проведення повноцінної податкової реформи, яка передбачає зменшення податкового тиску.

Також, на думку Дерев’янка, важливо найближчим часом вирішити важливу проблему - це розмитнення автомобілів.  

«Наша пропозиція дуже чітка – це 10% від вартості автомобіля. Два законопроекти вже зареєстровані 9518 і 9519 – це зміни в Податковий і в Митний кодекс. При такому вирішенні проблеми держава отримає 23 мільярди гривень в бюджет в рік, а при тому, як вони зараз вирішують, держава отримає мінус 2-3 мільярди гривень в рік щонайменше», - спрогнозував нардеп.

Він додав, що якщо більше 1 мільйона автомобілів на європейській реєстрації припинять їздити, від податків і акцизу палива Україна недоотримає 8 млрд 800 млн грн в рік. 

«Вони хизуються, що розмитнили 60 чи 70 тисяч автомобілів, з яких третина нових, а мільйон автомобілів з 26 лютого припинять їздити, тому що пільговий режим закінчиться», - заявив Дерев’янко. 

Нагадаємо, на з’їзді партії "ВОЛЯ" 27 січня висунули Юрія Дерев‘янка у кандидати в Президенти України.  

Головними ідеями програма Дерев’янка є мораторій на перевірки бізнесу до проведення ліберальної податкової реформи, розмитнення авто за 10%, право на захист за допомогою вогнепальної зброї, 50% жінок - у владу, орієнтація на цифрову економіку та IT-сектор, переведення всіх державних реєстрів на систему блокчейн, повернення заробітчан, безкоштовний Інтернет по всій Україні, збереження довкілля та захист тварин.

Відкриття десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання відбудеться 5 лютого 2019 року.

Поділитися новиною:
Поділитися