21 травня, 13:23

Під тиском Люстраційного комітету та громадськості начальник міліції Дніпропетровщини подав у відставку

Начальник міліції Дніпропетровської області Георгій Гогуадзе на вимогу Люстраційного комітету та громадськості написав рапорт про відставку. Про це повідомляє уповноважений Радою Майдану провести люстрацію в Україні Єгор Соболєв на своїй сторінці у Facebook.

Заяву про звільнення пан Гогуадзе написав після того, як громадські активісти пікетували будівлю ГУ МВС в Дніпропетровській області.

Начальник міліції Дніпропетровської області Георгій Гогуадзе пише заяву на звільнення

«Ультрас Дніпра, самооборона, афганці, свободівці, Правий сектор, дніпропетровські майданівці — знову разом. Вони зібралися біля обласної міліції з вимогою до її начальника Гогуадзе піти у відставку. Його Арсен Аваков привіз сюди з крісла начштабу УМВС Київщини, де під час Майдану розселяли тітушок та ганяли автомайданівців. На Дніпропетровщині Гогуадзе, за свідченням активістів та керівників ОДА, не робить нічого. Запам'ятався лише тритижневою відпусткою в Італії під час АТО», — зазначає Єгор Соболєв.

Георгій Гогуадзе був призначений на посаду ще в лютому 2014 року без узгодження з громадськістю. До нього міліцію області очолював Віктор Бабенко.

Як вже повідомляв Люстраційний комітет, у Дніпропетровській області, як і в інших 17 областях, МВС саботує проведення конкурсів з підбору начальників міліції.

Нагадаємо, у результаті відкритого конкурсу призначено керівників міліції у Київській, Рівненській та Львівській областях, а також у Кіровоградській, Івано-Франківській, Волинській та Тернопільській областях. Разом із тим, МВС не завершує вже оголошені конкурси з підбору нових керівників міліції у 8 областях, а у 10 — взагалі їх не оголосила. Докладніше про конкурс дивіться на сайті МВС.

Як відомо, згідно з домовленістю з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, у березні стартував прозорий підбір керівників обласних управлінь міліції із залученням громадськості.

http://lku.org.ua/press_articles/29

Поділитися новиною:
Поділитися