12 травня, 13:28

Голова Люстраційного комітету закликає очистити силові відомства від зрадників

Голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв закликає очільників МВС, СБУ та Генеральної прокуратури очистити відомства від зрадників. Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді».

Пан Соболєв наголошує, що у восьми областях, де за рекомендацією Люстраційного комітету були оголошені кадрові конкурси з підбору нових керівників міліції, вже висунулися кандидати та пройшло їхнє обговорення громадськістю, але МВС не призначає їх. Натомість відділи міліції очолюють люди подібні до начальника Одеської міліції Петра Луцюка, які не протидіють діям терористів та окупантів, а навпаки сприяють їм.

«За даними активістів Люстраційного комітету, як мінімум міліціями Харківщини, Дніпропетровщини, Полтавщини та Чернігівщини зараз керують такі самі луцюки. Які у важкий момент зрадять і здадуть найкращих патріотів прикордонних областей», — звертає увагу Єгор Соболєв.

Він нагадує, що попри застереження щодо дій управлінь міліції, прокуратури та СБУ Одеси, які саботували будь-яку протидію російському впливу, МВС на чолі з Арсеном Аваковим не погодилося змінити головного міліціонера регіону до 9 травня. У результаті 2 травня у місті сталась трагедія, внаслідок якої загинуло близько півсотні людей.

Саме тому Єгор Соболєв закликає призначити на ключові посади «справжніх захисників України: «В мене запитання до Арсена Авакова – Ви цього чекаєте? Таке саме запитання до голови СБУ Валентина Наливайченка та Генпрокурора Олега Махніцького. Аваков хоча б по чесному підібрав головних міліціонерів Львівщини, Волині та Київщини. В СБУ і ГПУ ніхто і не починав шукати для призначення на ключові посади справжніх захисників України. Почніть це негайно, інакше ці відомства треба очищувати від вас».

За словами пана Соболєва, після перемоги над диктатором екс-президентом Віктором Януковичем, головним викликом для України став путін «не Путін, не його диверсанти, і тим більше не бандюки Донбассу, а прогниле керівництво міліцією, прокуратурою, СБУ та Міноборони з Генштабом.

«Це головні фактори, чому ми продовжують втрачати регіони і найкращих з нас», — додає він.

Нагадаємо, у результаті відкритого конкурсу призначено керівників міліції У Київській, Рівницькій та Львівській областях, а також у Кіровоградській Івано-Франківській, Волинській та Тернопільській областях. Тривають конкурси у Вінницькій, Закарпатській, Миколаївській, Чернівецькій, Полтавській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Докладніше про конкурс дивіться на сайті МВС.

Як відомо, згідно з домовленністю з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, у березні стартував прозорий підбір керівників обласних управлінь міліції із залученням громадськості.

http://lku.org.ua/press_articles/16

Поділитися новиною:
Поділитися