22 квітня, 13:38

Соболєв закликав парламент звільнити Ківалова

Сергій Ківалов – один з ключових архітекторів системи неправосуддя в часи Януковича. Він далі оберігає цю систему тітушок в мантіях і свій вплив на неї.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» повідомив голова Люстраційного комітету України Єгор Соболєв.
На його думку, ця людина є символом нинішніх викликів України. Революція перемогла, але держава надалі переважно в руках людей, які зробили цю державу гнилим непотрібом.

По-перше, за словами Соболєва, на третій місяць після Майдану Ківалов далі очолює парламентський комітет з правосуддя (!). По-друге, він займається поверненням своїх людей на керівні посади в суди, звідки їх вигнав ухвалений парламентом під тиском людей закон.
«Минулого тижня ми відбили намагання друга Ківалова очолити Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ. Але жива легенда неправосуддя та фальсифікацій робить ще більш зухвалу спробу. Через засновану разом з Портновим організацію він у своїй «академії» збирає «наукову спільноту» для висунення трьох представників у Вищу раду юстиції та двох – у Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Це найголовніші для судів органи, які мають займатися очищенням та підбором суддівського корпусу. Закон про початок очищення судів звільнив їх разом з головами судів. І ось Ківалов знову лізе в ці органи. Минулого разу якраз «наукова спільнота» і «делегувала» його з Портновим у ВРЮ, звідки вони й ламали суддів», – заявив Соболєв.

Окрім усього, додав він, Ківалов кидає виклик діючому уряду. Бо на 29 квітня Міністерство освіти вже скликало збори вищих навчальних закладів у сфері права для формування представництва в органах контролю за судами. Але Ківалов робить свої збори.

«Давайте допоможемо цьому товарищу зрозуміти, що ми більше не терпітимемо неправосуддя. 23 квітня одеські активісти підуть на 11:00 на Фонтанську дорогу, 23а, до зеленої зали адмінкорпусу запропонувати «науковій спільноті» не зловживати терпінням України. Приєднуйтеся всі, хто має можливість. Покажіть жуликам на двері. А правляча коаліція має допомогти людям і вигнати Ківалова з посади голови парламентського комітету з правосуддя. Залишаючи при владі сутенерів, крадіїв та вбивць, ми не маємо жодного шансу побудувати успішну державу. Позбавимося їх», – наголосив Соболєв.

http://lku.org.ua/press_articles/10

Поділитися новиною:
Поділитися