8 квітня, 15:40

Верховна Рада України прийняла Закон про відновлення довіри до судової системи України (№ 4378-1)

Законопроект 4378-1 став Законом про відновлення довіри до судової системи України! Це спільна перемога! Дякуємо кожному, хто боровся за його ухвалення попри шалений тиск! Нагадаємо, що цей закон передбачає звільнення усієї Вищої Ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, голів та заступників голів усіх судів України, а також зобов'язує провести перевірку порушення присяги усіма суддями, що під час Майдану забороняли мітинги, давали санкції на прослуховування, забирали права та арештовували активістів.

Актуальні задачі люстраційного комітету:
В наших планах — прийняття ще двох законопроектів. Створення люстраційного комітету (через один із цих законів) — бо, поки немає закону про люстрацію, відповідно, немає положення про люстраційний комітет і, фактично, немає створеного люстраційного комітету, оскільки немає законодавтства, яке б регулювало його діяльність.

Що це за два законопроекти? Це ті важливі закони, один з яких пожиттєво заборонить Януковичу та його найближчому оточенню займати державні посади, та другий, законопроект про люстрацію, який забезпечить проведення очищення всієї системи від "недобросовестных" чиновників та політиків.

http://lku.org.ua/press_articles/1

Поділитися новиною:
Поділитися