18 червня, 15:52

Активісти пікетували Раду з вимогою почати люстрацію суддів

13 березня, у четвер, пройшла акція на підтримку люстрації в Україні. Учасники заходу закликали Верховну Раду розпочати процес очищення державної влади і розглянути проект Закону «Про відновлення довіри до судової системи України», який має стати першим кроком у цьому напрямку.

«Мають пройти люстрацію судді, які відправляли за грати невинних, які забирали права, дозволяли прослуховувати активістів», — наголосив Єгор Соболєв, уповноважений Радою Майдану очолити Люстраційний комітет.

Окрім того, пан Соболєв нагадав, що вже готовий законопроект, який має стати на заваді поверненню до державної влади Януковича, Пшонки, Клюєва, Портнова та інших винуватців терору Майдану. «Після того як ми люструємо ініціаторів терору на чолі з Януковичем, уся нинішня влада має пройти люстраційну перевірку», — додав він.

Тим часом Максим Маньковський, активіст ініціативи «Воля», наголосив, що проведення люстрації є першочерговим завданням внутрішньої політики України.

Ініціатором акції виступив Люстраційний комітет, до нього долучилась ініціатива "Воля", Громадські варти, студентські організації та інші. Участь у заході взяли активісти з різних областей України, зокрема — Вінницької, Херсонської та Житомирської.

Нагадаємо, 26 лютого Рада Майдану уповноважила громадського активіста, екс-керівника Бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгора Соболєва очолити Люстраційний комітет. Нині команда Єгора Соболева працює над розробкою підходів і опрацьовує пропозиції щодо проведення люстрації в Україні, а також над статусом відповідного комітету.

12 березня команда Люстраційного комітету підготувала та оприлюднила проекти законів про люстрацію Віктора Януковича і посадовців, відповідальних за терор Майдану. 

http://lku.org.ua/press_articles/31

Поділитися новиною:
Поділитися