13 березня, 15:54

Команда Люстраційного комітету підготувала законопроект про пожиттєву люстрацію Януковича та його оточення

12 березня група правників-волонтерів Люстраційного комітету підготувала та оприлюднила проекти законів про люстрацію Віктора Януковича та посадовців, відповідальних за терор Майдану.

На думку уповноваженого Радою Майдану розпочати процес люстрації в Україні Єгора Соболєва, прийняття цих законів має стати першим кроком для очищення всієї державної машини.

«Досвід 2005-го року вчить, що якщо не зробити цей крок негайно – закривавлений екс-президент повернеться на Донбас, знову накупить собі виборців», – переконаний він.

У цих законопроектах забороняється обіймати державні посади екс-президенту Віктору Януковичу, колишньому генеральному прокурору Віктору Пшонці, колишнім главі Адміністрації президента Андрію Клюєву та його першому заступнику Андрію Портнову, колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-голові СБУ Олександру Якименку та екс-міністру юстиції Олені Лукаш.

«Розроблених законів два, бо є різні думки, чи варто вказувати в спеціальному законі прізвища. Учасники правлячої коаліції в Раді можуть взяти будь-який варіант, додати прізвища чи посади тих, кого треба люструвати, і від свого імені проголосувати. Головне, щоб не викреслювали. Завтра о 09:30 ми прийдемо під Раду закликати її РОЗПОЧАТИ люстрацію», – запевняє Єгор Соболєв.

Нагадаємо, 26 лютого Рада Майдану уповноважила громадського активіста, екс-керівника бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгора Соболєва очолити Люстраційний комітет. На сьогодні команда Єгора Соболєва працює над розробкою підходів та опрацьовує пропозиції щодо проведення люстрації в Україні, а також щодо статусу відповідного комітету.

http://lku.org.ua/press_articles/24

Поділитися новиною:
Поділитися