12 березня, 16:22

Заступник Секретаря РНБО України Вікторія Сюмар заявляє, що Росія програла інформаційну війну у світі

Російська Федерація програла інформаційну війну, оскільки не досягла бажаного результату в Європі та світі по відношенню до ситуації в Україні. Про це на прес-конференції в Києві заявила заступник Секретаря РНБО України Вікторія Сюмар.

«Росія програла інформаційну війну. Треба це визнати. Вона програла на міжнародному рівні, вона не досягла жодних результатів. Вся ця картинка про небезпечних бандерівців не працює навіть в Донецьку і Луганську», - зауважила В. Сюмар.

Заступник Секретаря РНБО України також додала, що в Криму налаштувати місцеве населення проти нової української влади у Києві вдалося лише під тиском російських військових. У той же час українські ЗМІ не були пристосовані до ведення інформаційних воїн на відміну від російських.

«Все це (пропагандистські медійні ресурси Росії) машина з величезними газовими грошима, яких в Україні немає, з десятилітнім досвідом побудови кращими фахівцями ФСБ повної монополізації інформаційного простору. Там (в РФ) вже немає незалежних каналів, там вони всі представляють один концерн», - переконана В. Сюмар.

Вона також зауважила, що більшість російських каналів порушують європейську конвенцію про транснаціональне телебачення, тому що активно пропагують насильство, закликають до міжнаціональної ворожнечі і займається пропагандою війни. В. Сюмар повідомила, що росіяни досі цю конвенцію не ратифікували і добровільно відмовляються бути повноправною стороною цього міжнародного документа.

Заступник Секретаря РНБО України також поінформувала про те, що на сьогоднішній Рада безпеки консультується з такими експертами в галузі оборони та інформаційних воєн, як Євген Марчук, Володимир Горбулін, Олександр Литвиненко, а також з бізнес-фахівцями з корпоративних воєн, які розробляють агітаційні матеріали.

Поділитися новиною:
Поділитися