16 березня, 16:26

Крим не приєднають до Росії - Вікторія Сюмар

Заступник секретаря РНБО переконана - півострів не приєднають до Росії, але напруження збережеться.

Жодної сили псевдореферендум не матиме, - пише на своїй сторінці у ФБ заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар. За її словами, результати «народного волевиявлення» вже визначені і «намальовані» (за останніми даними 82% підтримки), однак його не визнає ні Україна, ні світ. 

«Щодо далі? Його результатом не стане приєднання Криму до Росії, бо тоді це означатиме фактичну анексію і загрожуватиме перетворити РФ на Північну Корею. Україна зберігатиме військову присутність в Криму, збройні штурми наших військових частин малоймовірні, бо це перетворить півострів на гарячу військову точку і матиме ще гірші наслідки для Росії. Що робили росіяни? Вони весь цей час провокували українських військових на застосування зброї, що мало дати чудову картинку, ніби Україна застосувала армію проти «кримських самооборонців». То була провокація «дзеркальної» до Майдану ситуації, коли ми разом з самооброною майдану чекали на застосування армії від Януковича. Результат? Жодного. Поки що нам вдавалося вигравати війну нервів. Не варто зриватися й зараз. Там цього чекають», - переконана посадовець.

За словами Вікторії Сюмар, після 16-го березня буде 17-те березня: суттєві санкції щодо РФ і продовження дипломатичної та інформаційної воєн.

Поділитися новиною:
Поділитися