27 березня, 16:46

Вікторія Сюмар: Посилення інформаційної присутності України за кордоном зменшує вплив російської пропаганди

Україна нарощує свою інформаційну присутність за її межами, аби доносити туди правдиву інформацію.

Про це під час брифінгу повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Вікторія Сюмар.

За її словами, Україні дуже важливо доносити правдиву інформацію, зокрема аналізуючи зміст матеріалів російських телеканалів. «Це завдання часто виконують громадські структури, що виникають. Вони виникають і в Росії», - зазначила вона.

Заступник Секретаря РНБО додала, що в Росії саме громадські активісти створили проект «Антипропаганда». «Він на дуже фаховому рівні розробив власну методологію за міжнародними стандартами. Цей проект робить аналіз кожного випуску новин. Найменший відсоток пропаганди за їх аналізом, - 67%, в деяких програмах - 90-94% пропагандистських сюжетів виходить на російському телебаченні. І це достатньо показово», - додала вона.

Вікторія Сюмар також зазначила, що «від сьогодні такого загрозливого інформаційного впливу стає менше».

«Натомість Україна нарощує свою інформаційну присутність, зокрема, завдяки таким громадським альтернативам, як Український кризовий медіа-центр, завдяки мовленню російською мовою, який почав працювати на закордон, завдяки каналу Перший Ukraine. І ця робота триватиме», - заявила заступниця секретаря РНБО, яку цитують Коментарі.

Поділитися новиною:
Поділитися