6 червня, 17:31

Вікторія Сюмар звільнилась з РНБО

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Вікторія Сюмар написала заяву про відставку. Про це вона повідомила на своїй сторінці уFacebook.

«Написала заяву про звільнення за власним бажанням, як і обіцяла відразу після призначення. Завдання було утримати ситуацію в перехідний період. Тепер – інформаційну політику повинна формувати команда обраного президента в АП. У такий час, коли люди кожної години чекають пояснення влади, все має бути чітко скоординовано на вищому рівні», - написала вона.

На її думку, за сто днів роботи вдалося закласти структурні зміни у сфері інформаційної безпеки, водночас вирішуючи масу оперативних завдань, пов'язаних з війною.

«Головне досягнення – українські ЗМІ стали справді українськими. Останні три місяці країна жила в єдиному інформаційному просторі, де була загальна цінність – суверенна і цілісна Україна», - вважає вона.

Серед зробленого за час перебування на державній посаді Вікторія Сюмар називає рішення про стратегію інформаційного простору, стратегію кібербезпеки, припинення ретрансляції російських каналів, початок формування каналу іномовлення, сприяння закону «Про суспільне мовлення» та кадровим змінам на телебаченні, рішення про реєстрацію іноземних журналістів, координацію прес-служб силових структур, розслідування непрозорого фінансування ЗМІ, реорганізацію в самій РНБО.

«Країні критично потрібні державні менеджери, нові політичні команди та цілісні політичні програми, які б давали не емоційні гасла, а конкретні прагматичні відповіді на питання: 1) чого ми хочемо досягнути; 2) якими інструментами це можна зробити; 3) які критерії вимірювання результатів», - пише Сюмар і пояснює, що без раціонального підходу до політики та державного управління країну чекає довгий період «турбулентності».

«За останні півроку всі ми зробили так багато, що не вірити в Україну та українців вже не можна. І цей досвід дає надію навіть не на швидкі, а на стрімкі перетворення, бо саме вони сьогодні - умова виживання країни», - підсумовує вона.

Нагадаємо, Вікторія Сюмар була заступником секретаря РНБО України з 28 лютого 2014 року.

Поділитися новиною:
Поділитися