14 квітня, 17:48

Дестабілізація на Сході триватиме до Президентських виборів

Політолог Сергій Таран каже, що поки в Україні не відбудуться президентські вибори, ситуація на сході та півдні України буде дестабілізована. Про це він заявив у студії «UKRLIFE.TV.».

Він наголосив, що вважає неможливим зрив виборів у східному регіоні, проте  прогнозує ускладнення в цей період. Сергій Таран вважає, що в період виборів регіональна еліта спробує поторгуватися з центральною владою.

«Ахметов розуміє, що похід в Росію для нього не вигідний. Але так само, як і для будь-якого олігарха для нього не потрібні єврореформи. Олігархи роками наживалися на тому, що створювали монополію для себе через політичну корупцію. Вони наживали такі капітали, які так швидко в жодній європейській країні нажити неможливо. Для нього дуже важливо зберегти контроль над регіоном», - розповів Таран.

Політолог сказав, що важливо, аби центральна влада показала якісні зміни.  Це стосується боротьби з корупцією та дерегуляції української економіки. Треба щоб уряд більше діяв та розповідав громадянам про реформи, які відбуваються.
«Уряд роблячи зараз багато потрібних речей дуже мало про них говорить, а це теж дуже важливо. Якщо в суспільстві завжди говорять про війну, це не завжди створює гарні умови для розвитку економіки та бізнесу. Бізнесу нецікаво іти в нестабільну країну», - наголосив політолог.

Аналізуючи кандидатів у президенти Сергій Таран наголошує, що у Юлії Тимошенко є безперечні плюси.

«У Тимошенко є безперечний плюс в тому, що в неї дуже потужна команда, яка у важкі дні постмайдана зуміла втримати ситуацію. Зараз це важко оцінювати, адже людям хочеться змін багато і одразу, проте згодом - оцінять. Команда Тимошенко зараз багато що утримала в цій країні, і тому це її безперечний плюс в цій кампанії», - сказав Таран.

Сергій Таран зазначає, що наразі потрібно сформувати нову якість політичних дебатів.

«Свого часу Янукович відмовився від поличних дебатів. Саме це стало початком закритості політики, яка і призвела до відомих події. Зараз я не думаю, що якийсь депутат відмовиться від дебатів. Єдине, що тут важливо, це те, щоб формат цих дебатів пропонували не кандидати у президенти, а громадськість, журналісти, щоб у кандидатів не було можливості не відповідати на питання, або вдаватись до популізму», -зауважив Таран.

Він зазначає, що зараз є більше можливостей вести президентську кампанію, ніж це було раніше. Докладніше про думку політолога - в інтерв’ю  «UKRLIFE.TV.»

Поділитися новиною:
Поділитися