23 травня, 18:02

Якість політики в столиці дуже підліткова – С. Таран

За словами політолога, політичні сили не змагаються в передвиборчих обіцянках, а до нових списків потрапляють «попередники».

Якість політики в столиці дуже підліткова, і тому політичні сили не змагаються в передвиборчих обіцянках, а умовно сперечаються, де і яку дорогу прокладати. Таку думку УНН висловив політолог Сергій Таран.

«Якість політики (в Києві – ред.), ще дуже підліткова, відповідно говорити і про те, що кияни цим дуже цікавляться, не можна. Киян також дуже мало цікавлять списки. В основному вони дивляться на загальнонаціональні, відомі бренди. І в цьому є проблема. Я вважаю, що ті вибори, які відбудуться це лише початок за дуже серйозної боротися за київську владу», - вважає С. Таран.

Він зазначив, що ця політична кампанія не була змаганням програм між політичними партіями. Було так, що «УДАР» пропонував одну програму розвитку міста, «Батьківщина» – іншу, а інша політична сила – ще якусь, тому вони і сперечаються умовно до того, як і яку дорогу проводити в Києві.

За словам політолога, зараз до Київради балотуються партії, які обрали проєвропейський вектор, однак багато політиків, які раніше вже були в складі Київради, балотуються під новими прапорами.

«На вибори під виглядом тих політичних сил, які зараз є у владі, а раніше були в опозиції потрапили і представники вчорашньої влади. Тому з однієї сторони ми матимемо зміни політичних вивісок, а з іншого боку – людей, які були долучені до "корупційних схем Черновецького-Попова», - вважає політолог.

Тому, на його думку, головне не те скільки, нових облич потрапить до Київради, а скільки повернеться старих політиків, які знову принесуть з собою корупційні схеми. Тому питання стоїть не зміні кількості депутатів, а в якості. За прогнозами політолога, таких політиків може в новому складі опинитись до третини.

«Тому треба поставити питання, яким чином вони пролізли до списків? … Можливо це буде кілька людей, але якщо були гарантії по схемах, то не важливо скільки таких людей пройде. Тому це питання до партії, яка вчора була наче прогресивна, а вже сьогодні проводить людей вчорашнього дня», - вважає експерт.

Також на його думку, розподілення в новій Київраді депутатів на владу та опозицію, за логікою, буде залежати, від якої політичної сили буде обраний мер, або від того, яка політична сила набере більшість місць.

«Тому такого жорстокого розподілення не буде. Однак я не виключаю ситуативних голосувань. Бо, якщо подивитися на ті політичні партії, які проходять до Київради, вони всі мають один і той же політичний вектор. Тому «армагедону», коли з одного боку була команда Черновецького та Партія регіонів, а з іншого опозиція, тому гострого розподілу на владу не буде, вони майже всі матимуть про європейський вибір», - вважає політолог.

І, на його думку, єдина різниця буде в тому, як ці політичні партії голосуватимуть за питання, які матимуть корупційну складову.

Нагадаємо, 25 травня разом з позачерговими виборами Президента України відбудуться вибори міського голови Києва та нового складу Київради.

Поділитися новиною:
Поділитися