21 червня, 18:30

Громадські активісти створили нову політичну силу щоб змінити країну

В суботу, 21 червня, о 14:00, у Арт-заводі “Видубичі” відбулась презентація нової Політичної партії “ВОЛЯ”. 

Співзасновниками нової політичної сили виступили представники ініціативи ВОЛЯ та Громадського сектору Євромайдану, а також активісти з різних регіонів України, що займаються реформами та люстрацією, правники, журналісти, економісти, та представники бізнесу.

Серед яких, уповноважений Майданом провести Люстрацію Єгор СОБОЛЄВ, народний депутат України Юрій ДЕРЕВ’ЯНКО, громадський активіст Ольга ГАЛАБАЛА, медіаексперт Вікторія СЮМАР, політолог Сергій ТАРАН, публіцист Сергій ІВАНОВ.

Під час презентації партійці представили програму та візію партії, правила функціонування і розбудови, та перші кроки, які “волівці” вже почали робити. 

Як зазначили лідери нової партії, ВОЛЯ ставить за мету закласти нові принципи політичної діяльності: чітка ідеологія та завдання, прозорість процедур і фінансів, підзвітність та відповідальність за дії, відкритість та "соціальні ліфти".

Відмінністю ВОЛІ від партій старого зразка є те, що її створено без формального лідера. Керівними органами партії і її осередків будуть Ради, які можуть обирати координаторів. 

Серед практичних завдань, що ставлять перед собою “волівці”: домогтися люстрації шляхом ухвалення Закону “Про очищення влади” та створення місцевих громадських люстраційних комітетів; проведення реальних реформ, що реанімують країну; подолання корупції шляхом руйнації олігархічних монополій та створення вільної економіки.

Мотиви своєї “політизації” засновники ВОЛІ пояснюють тим, що країні потрібні якісно нові політичні інститути. Адже жоден принцип Майдану не втілиться без взяття людьми Майдану саме політичної влади. І головна мрія Майдану – успішна Україна – теж без цього не здійсниться.

Тому, ініціатори творення нової партійної сили вирішили брати на себе відповідальність нового рівня – політичного, і продовжувати боротьбу за нову модель країни вже у форматі партії.

Поділитися новиною:
Поділитися