24 червня, 13:17

“Втримати країну можна лиш дієвими реформами” - Таран

Зараз, попри всі складнощі, в Україні найкращі умови для проведення реформ, бо саме зараз можна повністю перезавантажити вертикаль влади, ліквідувати олігархічні монополії і створити ефективні Збройні сили. Про це заявив член Ради партії “ВОЛЯ”, політолог, Сергій Таран.

“Враховуючи стан в якому перебуває країна, говорячи медичними термінами – нам потрібна реанімація – реанімація реформами”, - зазначив він. 

В першу чергу за його словами мова йде про реанімацію правохоронних органів, судів та держслужби, шляхом проведення кадрової революції. 

“Ми пропонуємо створити ці органи влади заново. Набираючи нові кадри за допомогою відкритих конкурсів. Більш мягкі дії не дадуть змоги перезавантажити систему”, - зауважує політолог.

Наступним кроком, зауважує він, має стати деолігархізація та демонополізація економіки.

“Корупція знищує державу сильніше ніж зовнішній ворог. Тому необхідні жорсткі заходи, такі як ліквідація “податкових майданчиків” (податкових ям) через повноцінну роботу Держфінмоніторингу, Державної податкової адміністрації та прокуратури. Введення кримінальної відповідальності за фактом виявлення операцій з відмивання коштів”, - зазначає Таран.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПАРТІЇ "ВОЛЯ" (ВІДЕО)

Де-факто існуючий в країні військовий стан, обумовлює необхідність наступного кроку - реформи армії за “швейцарським зразком”.

“Ми бачимо, що окрім регулярних збройних сил в країні потрібен потужний військовий резерв. Для цього кожен здоровий несудимий чоловік повинен не рідше, ніж раз на два роки пройти військові збори та мати право на володіння вогнепальною зброєю. Крім того наша сфера оборони має стати потужним імпульсом і для розвитку науки, і для інновацій”, - констатує він.

П’ятим реанімаційним кроком на переконання Тарана має бути передача влади громадам. 

“Необхідно привести законодавчу базу України у відповідність до Конституції і Хартії про місцеве самоврядування для надання реальних прав власності та управління територіальним громадам. В країні мають запрацювати законодавчі механізми місцевої демократії: місцеві референдуми, громадські слухання, місцева ініціатива. Крім того, мають бути створені відкриті Державні реєстри майна територіальної громади”, - наголошує Таран.

“Після цього можна переходити до наступного етапу – більш ширших системних реформ. У Програмі Партії ВОЛЯ, цей етап має назву “стрибок”. Адже надто довго ми чекаємо на зміни, тому зараз ми вовинні діяти швидко та ефективно, - наголосив волівець.

Поділитися новиною:
Поділитися