24 червня, 15:30

Іванов: Громадянам потрібно об’єднуватися в політичні інститути і забирати владу у олігархічних династій

Існуюча сьогодні система влади потребує ціннісного оновлення, а не чергової зміни облич представників одних олігархічних династій іншими. Про це заявив член Ради партії ВОЛЯ Сергій Іванов.

“За роки незалежності українці згодували окрему касту недоторканих, і наділили її владними повноваженнями. Внаслідок цього, самопроголошені династійні політичні “еліти” стали відірваними від реальних проблем країни та її громадян”, - констатує він.

Іванов зауважує, що два десятки років політики успішно стравлюють український народ, граючи на розколі країни і нації. 

“Все те, що представляє для нас, громадян, хоч якусь цінність, для професійного політика не означає зовсім нічого, тому що наші ментальні, ціннісні точки опори лежать в паралельних, ніколи не пересічних площинах. Не буває «поганих» донбаських політиків і «поганих» київських. Сама система політики сьогодні  влаштована таким чином, що пристойні люди майже не мають шансів потрапити туди”, - пояснює волівець.

ГРОМАДСЬКІ АКТИВІСТИ СТВОРИЛИ НОВУ ПОЛІТИЧНУ СИЛУ ЩОБ ЗМІНИТИ КРАЇНУ

Змінити ситуацію можна лише шляхом проведення політичної люстрації, встановлення єдиних, прозорих правил для всіх, і ліквідації штучної прірви між українським політикумом та українським народом. 

“На жаль, зробити зовні це неможливо, тому що інстинкт самозбереження у владно-олігархічної системи розвинений дуже сильний, і вона рішуче обороняється від будь-яких посягань з боку громадськості. Саме тому, громадяни на базі спільних цінностей мають об’єднуватися в політичні інститути, і йти у владу особисто”, - підкреслив Іванов.

Поділитися новиною:
Поділитися