26 червня, 14:00

Соболєв презентував в ПАРЄ ідеї законопроекту “Про очищення влади”

Очищення влади від саботажників, корупціонерів та зрадників вимагає як Львів, так і Донбас. Про це заявив член Ради партії “ВОЛЯ” уповноваженний майданом провести люстрацію Єгор Соболєв презентуючи Законопроект «Про очищення влади» Президенту Парламентської асамблеї Ради Європи Анну Брассеру, комісару з прав людини Нільсу Муйжнієксу та доповідачам по Україні Маріетті де Пурба-Лундін та Басу Клейну. 

За словами Соболєва, європейські експерти назвали законопроект амбітним, попри певні застереження: «Як європейці, вони давно забули, як рубали голови королям та їхнім хижим службовцям. Тому наш план перевірити на корупційність, участь в терорі Майдану та КГБешне минуле кожного суддю, прокурора, співробітника СБУ, міліціонера та чиновника вони оцінили як дуже амбітний і закликали бути обережним».

Члени ПАРЄ цікавились наскільки  можливою є люстрація передбачена законопроектом “Про очищення влади” в умовах війни, і чи вдасться знайти нових посадовців на заміну звільненим.

 «Я пояснив, що якраз без створення української спецслужби та очищення Генштабу Міноборони від саботажників, корупціонерів та зрадників війна може забирати життя людей ще довго. І що з українців без досвіду роботи в державних органах, але з принципами і бажанням служити своїй державі - нові судді, прокурори, міліціонери та агенти спецслужби вийдуть набагато кращі, ніж більшість нинішніх. Особливо, якщо європейські країни допоможуть нам навчати їх», - зазначив Єгор Соболєв.

Нагадаємо, 13 червня Люстраційний комітет разом з активістами ініціативи ВОЛЯ передав Президенту України Петру Порошенку законопроект «Про очищення влади», який передбачає створення органів державної влади заново. Вони запропонували Петру Порошенку внести його до Верховної Ради та особисто вимагати його ухвалення.

Поділитися новиною:
Поділитися