23 липня, 19:30

Соболєв: Якщо люстрація не розпочнеться впродовж 3 місяців – її не буде ніколи

Люстрацію в Україні гальмує її вище керівництво, в тому числі і президент Петро Порошенко. Якщо мине ще три місяці, і ми не розпочнемо люстрацію, ми не почнемо її ніколи. Про це 23 липня під час перебування у Кременчуці заявив уповноважений Майданом провести люстрацію, член Ради партії «ВОЛЯ» Єгор Соболєв.

«П’ять тижнів тому ми подали до Адміністрації Президента свій законопроект «Про очищення влади». І що? Результатів – 0. Реакції – 0. Тому вже з минулого тижня ми почали збирати підписи нардепів, щоб внести законопроект до парламенту через депутатів, бо президент цього не робить і не хоче робити, – розповідає Соболєв».

За відсутності реальних змін у керівництві державою, на думку Соболєва та його однопартійців, Україну може чекати кілька сценаріїв: 1. Вторгнення Росії, 2. Соціальний бунт, 3. Майдан №3, або ж  сценарій №4 – вибори в парламент і місцеві вибори. 

Відповідно до норм законопроекту, жоден претендент не зможе отримати посаду, не пройшовши перевірку з 21 пункту. 

«Процес має починатися з Національної кадрової комісії, яку мають перевірити першою, а далі ця нацкомісія повинна проводити перевірку кожного держслужбовця», - вважає член Ради партії «ВОЛЯ».

Наразі, зазначив Соболєв, можна навести реальні прикрі приклади роботи діючої влади. Це і «кіотські» кошти, які б мали бути направлені не на ремонтування вагонів метро, а на енергозбереження у підготовці до зими без російського газу, це і одіозні чиновники, які й досі залишаються на місцях, і опір люстрації та прийняття закону «Про очищення вдали», який означатиме кінець політичної кар’єри для більшості посадовців.

«Доки перші особи держави не захочуть люстрації, то вона не відбудеться. А країна, яка перебуває у стані війни, і в якій на ключових постах залишаються шахраї та найманці держави-агресора Росії - ця країна такого вже не витримає», - наголосив Соболєв. 

Поділитися новиною:
Поділитися