31 липня, 16:37

Таран закликав вінничан перестати говорити про політику, а почати нею займатися

Щоб замінити існуючих політиків - треба стати їм альтернативою. Про це під час зустрічі з громадою Вінниці заявив політолог, член Ради партії «Воля» Сергій Таран.

«Багато років нам нав'язували думку, що політика - брудна справа, і це тиражувалося олігархічними ЗМІ, щоб у людей формувалася відраза до політичної діяльності як процесу», - констатує він. 

В той же час, Таран зауважив, що великі зміни в історії робили саме політики.

«Якщо подивитися ким були особистості, які в світовій історії робили великі зміни – ми побачимо, що здебільшого це були саме політики. Черчіль, Де Голь, Рузвельт – всі вони були політиками. Всі великі зміни в історії різних країн робили великі політики, які не вважали її брудною справою», - зазначив він. 

Партієць «ВОЛІ» підкреслив, що для того, щоб в Україні почалися реальні зміни – потрібно замінити політиків-казнокрадів на політиків-реформаторів. 

«Єдиний передбачений законом спосіб змінити політиків - йти у політику самим. Ми для себе зробили цей важкий вибір, коли побачили, що політики, які прийшли після Майдану, не мають волі щось змінювати», - констатував Таран.

Політолог зазначив, що також важливо не повторити помилок 2005 року.

«Після Помаранчевої революції, люди вважали, що все виконано - влада від одних «поганих» політиків - перейшла до інших, «хороших» -  і простим громадянам більше нічого робити не треба. Тепер ми бачимо до чого це привело.

Тому, тепер простим громадянам треба не складати руки, а йти в політику, висуватися у депутати місцевих рад, в мери. Треба перестати говорити про політику, а почати нею займатися», - закликав він присутніх.

Він також запропонував вінничанам об’єднуватися, і робити це разом з «ВОЛЕЮ».

«Лише згуртувавшись разом, ми можемо щось змінити. Якщо ми не створимо альтернативи остогидлим людям політикам – ми ніколи не очистимо владу по-справжньому. Вони сподіваються, що ми будемо їх тільки критикувати, але коли ми створимо їм альтернативу – вони будуть зовсім по-іншому слухати ваші вимоги», - підсумував він.

Поділитися новиною:
Поділитися