31 липня, 18:07

Політика має стати прозорою, і вам там має бути місце – Дерев’янко вінничанам

Політична система – це коло, в якому спочатку є гроші і люди, які обирають собі політичну партію і фінансують її, щоб та працювала на їхні кишені. Про це заявив народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

«В існуючій політичній системі, яка побудована за принципом замкнутого кола – партія, яка фінансується олігархами, потрапляє в парламент, який формує уряд і всіх чиновників. Відповідно потім, вони відстоюють інтереси тих людей, які давали їм гроші. Плюс ті, хто давав гроші, - вони ж контролюють ЗМІ. У підсумку, від виборів до виборів це замкнуте коло неможливо розімкнути», - констатував депутат.

Через це, як зазначив Дерев’янко, партія «ВОЛЯ» свідомо не хоче співпрацювати з олігархами, щоб не залежати від них, і не бути вимушеною відстоювати їхні інтереси. 

«Розуміючи існуючу систему, ми хочемо мати партію, яка буде профінансована середнім бізнесом, людьми і підприємцями, які ставлять єдині вимоги: дати можливість працювати у цій країні, створити конкурентне середовище, щоб їхня власність була захищена законом», - зауважив він.

Депутат повідомив, що партійці «ВОЛІ» вже започаткували практику, коли суспільство у вільному доступі бачить хто фінансує партію, і як партія ці кошти витрачає. 

«На партійному сайті розміщено повну інформацію, хто перерахував нам на партійний рахунок гроші, хто надав технічну допомогу. Наразі це були кілька підприємців, власники невеликого бізнесу у Києві, і мої особисті кошти, бо я вірю в те, що я роблю. Таким чином, ми будуємо нову політичну систему, яка буде прозорою і в якій буде місце простим громадянам», - підсумував він. 

Поділитися новиною:
Поділитися