9 серпня, 16:23

Депутатів закликали ухвалити закон про очищення влади

Сьогодні, 9 серпня, під стінами Парламенту відбулася всеукраїнська акція на підтримку законопроекту «Про очищення влади» (№4359а). Ініціаторами акції виступили Громадський люстраційний комітет та політична партія «ВОЛЯ». 

Велелюдний мітинг зібрав близько тисячі активістів з різних міст – Одеси, Чернігова, Львова, Харкова, Дніпропетровська, Івано-Франківська та інших. Основні гасла, з якими люди прийшли на акцію: «Чиста влада – наша воля!», «Де обіцяна людям люстрація?», «Вимагаємо ухвалити закон «Про очищення влади!», «Очистіть владу від: корупціонерів, слуг Януковича, агентів кремля!».

Участь в акції взяли Народні депутати різних політичних фракцій, котрі висловили готовність голосувати за законопроект. Вони закликали своїх колег почути вимоги громадськості, і також підтримати законотворчу ініціативу.

Як зазначив голова Громадського люстраційного комітету, член Ради партії «ВОЛЯ» Єгор Соболєв: «Законопроект «Про очищення влади» вже зареєстрований в Парламенті і може бути проголосованим. Він передбачає, що суди, прокуратура, СБУ, міліція та державна служба мають бути реформовані за стандартами Євросоюзу, внаслідок чого їхня чисельність має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені».

Він констатував, що ухвалення цього законопроекту позбавить права працювати у владі посадовців, які:

•      не можуть пояснити походження свого майна, чи майна своїх родин;
•      словами чи діями підтримували зазіхання на нашу територіальну цілісність;
•      під час Майдану були начальниками і не написали заяву про звільнення;
•      які є вихідцями з КДБ або очолювали компартійні та комсомольські організації.

Набрати нових суддів, прокурорів, міліціонерів, чиновників, на заміну звільненим, відповідно до законопроекту, пропонується виключно через відкриті конкурси.

«Ухвалити законопроект «Про очищення влади» необхідно цим складом Верховної Ради і до початку виборів. Адже, як вчить досвід – після виборів отримати щось від депутатів значно проблематичніше, ніж до них. Тому, потрібно вже зараз продемонструвати депутатам, що очищення влади – це воля народу!», - зазначив Єгор Соболєв.


Поділитися новиною:
Поділитися