9 серпня, 18:08

Успішну державу не будують зі зрадниками, саботажниками та корупціонерами – Соболєв

Успішну державу зі зрадниками, саботажниками та корупціонерами ми не збудуємо, тому – ми повинні очистити від них владу. Про це під час мітингу під стінами Верховної Ради заявив голова Громадського Люстраційного комітету, член Ради партії «ВОЛЯ» Єгор Соболєв.

«Корупціонери та агенти кремля вже пережили п’ять місяців після Майдану,  і сподіваються пережити ще 50 років. Але доки вони будуть обіймати владні посади – наша країна не стане успішною. Тому, домагатися ухвалення Закону «Про очищення влади» - це не просто важлива справа, це обов’язок кожного громадянина, кожного парламентаря, кожного посадовця», - сказав Соболєв.

За його словами,  система Януковича – це не одна людина, а десятки, а може й сотні тисяч людей, які пов’язані одним бажанням робити бізнес на владі, тому кожен посадовець, кожен правоохоронець і кожен суддя мають пройти спеціальну перевірку.

Соболєв звернув увагу, що депутати з фракцій «Батьківщина», «Свобода» та УДАР зробили перщі кроки для того, щоб  законопроект «Про очищення влади» був ухвалений: вони  облишили власні амбіції, власні законопроекти про люстрацію,  і об’єднались довкола спільного документу. 

При цьому він зауважив, що це лише перший крок, потрібно щоб законопроект був проголосований.

«Без очищення влади, ми нічого не досягнемо. Навіть хлопці, які повертаються з Донбасу з сумом констатують, що у звільнених містах на владні посади заходять сеператисти, які організовували весь той жах, через який ці міста пройшли. Тому, питання очищення влади – це питання збереження країни», - констатував Соболєв. 

Більше про те, як розроблявся законопроект і яким чином він передбачає очищення влади – у коментарі Соболєва для ‪Espreso.TV‬‬

Поділитися новиною:
Поділитися