11 серпня, 11:14

Партійці «ВОЛІ» з різних міст зібралися в Києві для координації дій по очищенню влади

Активісти партії «ВОЛЯ» з різних регіонів України разом із членами Ради партії обговорили шляхи громадського лобіювання законопроекту «Про очищення влади» та необхідність внесення змін до виборчого законодавства.

Партійці «ВОЛІ», що є активістами місцевих Автомайданів запропонували організувати автопробіги до Громадських приймалень депутатів-мажоритарників, щоб привернути їхню увагу до вимог виборців.

Народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко закликав однопартійців з інших міст написати листи його колегам-депутатам з різних фракцій, і закликати їх ухвалити Законопроект.

«Кожен з вас може зайти на сайт Верховної Ради, знайти депутатів, яких він обирав в цьому окрузі, чи якихось інших, і зі своєї електронної скриньки на їхню пошту відправити лист із закликом розпочати очищення влади. Повірте, кожний депутат, або його помічник, читає електронну пошту, тому чим більше листів прийде на пошту депутатам, тим ефективніше вони голосуватимуть», - зауважив Дерев’янко.

Що стосується змін до виборчого законодавства партійці констатували, що для оновлення Парламенту потрібно, щоб нові вибори відбулись за новими правилами.

«Дочасні вибори в Україні мають відбутися за новими виборчими правилами, які зроблять можливим якісне і реальне перезавантаження влади. Зокрема, необхідно, щоб вибори відбулись за відкритими списками зі зниженням прохідного бар’єру для політичних партій до 3%. Крім того, необхідно ухвалити закон про державне фінансування політичних партій та заборону політичної реклами.  В іншому випадку вибори за старими правилами перетворяться на імітацію оновлення влади та політикуму. Всі нинішні хвороби українського парламентаризму – залежність від олігархів, політична корупція, кнопкодавство, «тушки» – переповзуть до новообраної Верховної Ради», - констатував політолог, член Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран.

Для того, щоб забезпечити ці зміни партійці «ВОЛІ» оголосили наступну «мобілізацію» під стінами Парламенту вже у найближчій вівторок, 12 серпня, щоб закликати депутатів ухвалити Законопроект «Про очищення влади» та зміни до виборчої системи.

Поділитися новиною:
Поділитися