12 серпня, 18:30

Без закону «Про очищення влади» агенти Путіна надалі залишатимуться в державних органах – Соболєв

Непідтримка депутатами Верховної Ради законопроекту «Про очищення влади» №4359а призводить до того, що в міліції, Міноборони, Генеральному штабі, СБУ та усіх державних органах продовжують залишатися агенти Путіна. Закон передбачає «декадебізацію» державних органів. А КДБ було і залишається найбільшим джерелом російського впливу в Україні. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив голова Громадського люстраційного комітету, член Ради партії «ВОЛЯ» Єгор Соболєв.

«Сили більшості, Уряд, люди, які мають владу в Україні – не хочуть очищення влади. 188 голосів за те, щоб законопроект був включений на голосування, про це яскраво говорять. З найбільших сил коаліції лише партія Свобода забезпечила повне голосування своїх депутатів. «Батьківщина» з УДАРом не додали голосів. Я побачив, що Микола Катеринчук не проголосував за те, щоб хоча б розглянути цей закон», - каже уповноважений Майданом провести люстрацію.

Він додав, що зараз залишається величезна армія корупціонерів, сотні тисяч людей, які слугували Януковичу, залишаються тисячі тітушок в мантіях, які готові слугувати долару і тим, хто їм надалі буде дозволяти судити. «На жаль, це призводить до подальшої радикалізації людей. Сьогодні, з ранку до вечора, із сотнями людей говорив про те, що ми не можемо штурмувати парламент, не можемо його палити поки в нас зовнішня агресія. Ми повинні розібратися із зовнішнім ворогом, а потім взятися за внутрішнього», - наголосив Соболєв.

Він публічно попросив парламентарів, щоб вони проголосували закон. «Під ним є підписи всіх лідерів коаліції, закон підтримує Міністр юстиції Павло Петренко та багато громадських організацій. Тому, будь ласка, голосуйте і починайте очищення влади. Інакше – люди будуть озлоблюватися і кидатися на чиновників. Дуже важливо, щоб депутати відчували, що перед виборами вони під громадським контролем і кожен парламентар, який не підтримує закон «Про очищення влади», далі не пройде на виборах», - резюмував голова Громадського люстраційного комітету. 

Поділитися новиною:
Поділитися