14 серпня, 13:52

Без закону «Про очищення влади» ми не переможемо у війні і не подолаємо корупцію – Дерев’янко (ВІДЕО)

Без закону «Про очищення влади» (№4359а) ми не переможемо у війні, не подолаємо корупцію і не зможемо дати можливість, справді, фаховим та чесним людям потрапити у владу. У цьому переконаний один із авторів люстраційного законопроекту, позафракційний народний депутат, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко. Про це він сказав сьогодні, 14 серпня, в коментарі телеканалу «Рада».

«Закон «Про очищення влади» - це той закон, якого вимагають люди, це той закон, який в мирний спосіб дасть можливість очистити владу від комуністів, сепаратистів, корупціонерів, хабарників. Це реальний механізм, зброя, яка допоможе очистити і Генштаб, і прокуратуру, і суди і величезну армію чиновників та не допускати цих людей на державні посади», - зазначив Дерев’янко.

Він, зокрема, роз’яснив основні положення люстраційного законопроекту: «Якщо людина не може довести звідки в нього майно, а також звідки статки у його родини, а це батьки, дружина, діти, то це означає, що він не буде сидіти в тюрмі, але тоді він не буде мати права 10 років займати державні посади. Якщо ця особа була керівником комуністичної партії від району і вище, або керівником обласної організації комсомольців і вище, або був агентом КДБ СРСР, або доведено судом, що він підтримував сепаратизм – ці люди 10 років не мають права бути в державній владі. Те, що стосується виборних посад – суспільство буде знати, чи пройшов їхній кандидат ці критерії, чи ні».

Дерев’янко наголосив, що ті, хто не голосували і не будуть підтримувати закон – просто хочуть зберегти стару систему. «Це дуже важливий закон, щоб змінити систему державного управління. Щоби ті люди, до яких не можна пред’явити кримінальних претензій, чи нема офіційних доказів їхньої кримінальної діяльності – не могли бути у державній владі. Ті депутати, які не голосували і не проголосують за люстраційний закон, вважаю, що не повинні бути у парламенті. Суспільство обов’язково буде знати, хто і як голосував за цей закон», - підкреслює народний депутат.

Він акцентував, що закон «Про очищення влади» має бути проголосований сьогодні, 14 серпня. Також депутат прокоментував інший «люстраційний» законопроект депутата Матвієнкова. «Цей законопроект – просто піар-хід, щоб відволікти увагу від нашого основного законопроекту, який підтримує народ і лідери колишніх коаліційних сил. Якщо Матвієнков хоче, щоб депутати з 1 по 7 скликання не балотувалися, ми можемо це у 2 читані передбачити та проголосувати, і отримати позитивний результат для країни», - резюмував член Ради партії «ВОЛЯ».

Поділитися новиною:
Поділитися