15 серпня, 13:28

Вороги люстрації захочуть викреслити важливі пункти закону «Про очищення влади», а друзі – мають їх захистити – Соболєв (ВІДЕО)

Сьогодні вже всі групи та фракції парламенту хочуть увійти в робочу групу і працювати над законом «Про очищення влади», включно із представником Президента Русланом Князевичем. І це одночасно означає, що вороги люстрації захочуть викреслити важливі пункти, хто підпадає під люстрацію. Друзі ж – мають їх захистити. Про це в ефірі на 5-му каналі повідомив голова Громадського люстраційного комітету, член Ради партії «ВОЛЯ» Єгор Соболєв.

Коментуючи прийняття у першому читанні закону «Про очищення влади», Соболєв сказав, що спочатку парламент сміявся над ідеєю зробити люстрацію. «У Верховній Раді дуже мало прихильників очищення влади. Вони серйозно цей закон не сприймали. Ми його розробляли, носили новообраному Президенту, представляли перед Парламентом. Всі вони вважали: ну, побігаєте і все. Однак, коли ми почали збирати людей, коли ми виклали телефони депутатів, які блокували закон, і Автомайдан з’їздив до них додому – всі вони почали голосувати», - зазначив уповноважений Майданом провести люстрацію.

Нагадаємо, 14 серпня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект «Про очищення влади» (№4359а), який передбачає комплексне реформування судів, прокуратури, СБУ, міліції та державної служби за стандартами Євросоюзу, внаслідок чого чисельність їх працівників має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені. За відповідне рішення проголосували 252 народні депутати. 

Поділитися новиною:
Поділитися