21 серпня, 14:21

Проект звернення до Президента, Голови Верховної Ради

Звернення оголосять на віче 24 серпня на Майдані Незалежності у Рівному о 16:00.

 Ми, громадськість м. Рівного з болем і жалем мусимо констатувати, що наша країна опинилась на краю прірви. Після перемоги Майдану наше суспільство очікувало на перезавантаження влади, зміни системи та системних змін у всіх гілках влади, на початок економічних реформ. Те, що ми бачимо, нас дуже насторожує та непокоїть. Зрадництво та казнокрадство в армії, продовження існування тіньових схем і в економіці, і в політиці, безкарність відвертих злочинців, продовження перебування на своїх посадах справжніх символів режиму Януковича - все це реалії сьогоднішнього дня.

  Не може нам додавати оптимізму і нещодавні відставки таких діячів, як Андрій Парубій, Тетяна Чорновол та Павло Шеремета. Все це відбувається на фоні російської агресії, економічної та енергетичної кризи. Бездіяльність влади, відсутність політичної волі до економічних та політичних реформ можуть призвести до повного розчарування населення, його зубожіння, і як наслідок, втрати небуваного патріотичного піднесення. А далі і до заворушень. Тільки негайні і рішучі дії можуть ще виправити ситуацію і не допустити сценарію 2005 року.

Ми вважаємо, що проведення парламентських виборів за діючим законодавством не тільки  не покращить, але й погіршить ситуацію, дасть змогу закріпитись кланово  -  олігархічному устрою як в політиці так і в економіці.

 Ми вимагаємо прийняти відповідні закони про:

  1. Скасування мажоритарної системи
  2. Зменшення прохідного бар'єру до 3%
  3. Відкритість партійних списків

Крім того прийняти  в цілому Закон “ Про очищення влади”. Це має відбутись у найближчі два тижні.

Зволікання та бездіяльність ставить під сумнів не тільки ймовірність досягнення цілей Майдану, але й несе за собою загрозу втрати незалежності нашої країни.

Пропонуємо всім партіям, громадським організаціям та активним рівнянам підтримати звернення.

ГО «НО люстраційний комітет Рівненської області»

До відома голови облдержадміністрації Сергія Рибачка, голови облради Михайла Кириллова та депутатів Верховної Ради від Рівненської області.

Поділитися новиною:
Поділитися