22 серпня, 15:19

Міжнародні експерти запропонували зміни та план подальшої роботи над законом «Про очищення влади»

Україна зараз готується всерйоз розглянути і ухвалити Закон «Про очищення влади». Це буде без перебільшення відкриттям другого фронту проти корупціонерів, саботажників і зрадників, які пов’язані з першим фронтом. Про це інформує Громадський люстраційний комітет.

Корупція, яка починається на рівні керівників ЖЕКів, врешті-решт приводить до зрадників в Генеральному штабі і керівництві Міністерства оборони, від чого потерпають наші найкращі герої. Зараз все суспільство чекає на ухвалення цього закону, а дуже багато парламентарів робить все, щоб він не був ухвалений. І одна з ідей, яку озвучила депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман, - це заговорити цей закон шляхом звернення до міжнародних інстанцій. На останному засіданні керівників парламентських фракцій від неї прозвучала така пропозиція - вивчити міжнародний досвід. 

Хочемо поінформувати членів парламенту, що міжнародний досвід давно вже вивчено. Більше того, вони не помітили, але міжнародний Фонд "Відкритий Діалог" в Україні ще у квітні організував фантастичну конференцію у Києві, куди приїхали представники усіх країн, що проводили люстрацію, навіть приїхали словенці, які люстрацію не проводили, але на своєму досвіді відчули, що без цього їм зараз дуже складно. Більше того, Фонд організував переклад нашого закону 8 мовами і розіслав його 25 європейським експертам, щоб вони конкретно оцінили наші ідеї: наскільки вони ефективні і як можуть бути посилені. На основі їхніх коментарів Фонд підготовув 40 сторінок коментарів, про що Людмила Козловська, Президент Фонду, заявила сьогодні під час спільного з Єгором Соболєвим прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Коментарі вже передані до Люстраційний комітет, і будуть обговорені депутатами і громадськістю, зокрема, і на широкій відкритій зустрічі 26 серпня. Оскільки не всі охочі зможуть на неї потрапити, ми взяли на себе зобов’язання організувати пряму онлайн-трансляцію, за якою зможуть спостерігати усі бажаючі тут

Ваші пропозиції до закону «Про очищення влади», як і раніше, чекаємо на цей e-mail: [email protected] 

Текст Закону з пояснювальною запискою на сайті Верховної Ради

А 4-го вересня чекаємо усіх під Верховною Радою для нашого вирішального бою за люстрацію:

Поділитися новиною:
Поділитися