3 вересня, 20:39

Хто блокує люстрацію?

Профільний комітет, який очолює екс-регіонал Давід Жванія, не зміг зібратися для розгляду найбільш резонансного і очікуваного суспільством закону - про люстрацію. 

Щоб наш Закон «Про очищення влади» був завтра ухвалений парламентом, треба щоб сьогодні його розглянув парламентський комітет з державного будівництва.

Кворуму немає. Ось хто прогулює: Дмитро Добкін, Анатолій Близнюк, Олег Буховець, Микола Федорук, Ростислав Павленко, Ольга Михайленко, Олег Парасків, Євген Карташов, Володимир Пєхов.

Жванія звинуватив громадськість у відсутності кворуму - нібито члени Комітету перелякались пікету.

А представник президента Петра Порошенка Руслан Князевич заявив, що закон треба доопрацьовувати, щоб він був якісний, - і це при тому, що закон перекладений 8 мовами і вичитаний 25 європейськими екпертами, включно з Комісаром Ради Європи з прав людини, а самого Руслана Князевича запрошували долучитися до обговорення особисто.

Саме такі дії і збирають Третій Майдан - не провокатори, а парламентарі, які блокують люстрацію, залишаючи на посадах таких суддів, прокурорів, генштабників і міноборони.

Нагадаємо, 14 серпня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект «Про очищення влади» (№4359а). Після цього була створена робоча група, яка доопрацювала законопроект до другого читання.

Засідання профільного Комітету Верховної Ради з розгляду законопроекту «Про очищення влади»

Поділитися новиною:
Поділитися