4 вересня, 20:42

Наші вимоги залишаються незмінними - прийняти Закон «Про очищення влади»

Друзі, спротив, які ми зустріли з боку парламентарів по законопректу «Про очищення влади» цього тижня, лише підтверджує, що ми як ніколи близькі до прийняття нашого люстраційного закону. Тому нам дуже потрібна ваша підтримка у вирішальний день для голосування - 16 вересня. Чому 16-те?

По-перше, в середу навмисно не зібрався профільний комітет Жванії. І навіть якщо ми отримали б закон, правомірність такого голосування могла б бути потім оскаржена в суді. 16 вересня вичерпається двотижневий термін, який відводиться комітету на розгляд поправок, і тоді в парламентарів вже не буде жодних юридичних підстав за нього не голосувати. 

По-друге, депутати прийняли рішення працювати у відкритому режимі лише раз на тиждень. Це означає, що засідання Парламенту вчора відбувалося в закритому режимі, а значить, ми не могли контролювати поведінку кожного депутата. Відкрите засідання 16 вересня нам таку змогу надасть.

По-третє, 16 вересня ухвалюватимуть угоду з Євросоюзом. Це буде дуже символічно, якщо в один день Рада узаконить дві ключові вимоги нашого Майдану: європейський вибір і люстрацію.

Дякуємо усім іще раз за те, хто залишається вірним ідеалам Майдану і долучається до наших акцій з вимогою узвалити закон «Про очищення влади». Ми продовжуємо контролювати роботу парламентарів на кожному етапі, щоб вже 16 вересня отримати готовий люстраційний закон «Про очищення влади». Місце зустрічі незмінне - 16 вересня, Верховна Рада. Разом переможемо! 

Поділитися новиною:
Поділитися