16 вересня, 12:03

Біля Парламенту розпочався мітинг з вимогою ухвалити люстраційний закон

Біля будівлі Верховної Ради проходить акція за люстрацію у владі. Учасники пікету, серед яких партійці ВОЛІ, активісти Громадського люстраційного комітету та автомайдану вимагають ухвалення законопроекту «Про очищення влади». Всього в акції бере участь близько пів тисячі людей.

Частина з них стоять на перхресті вулиць Шовковичної та Грушевського. Інші мітингувальники розташувалися − на площі Конституції перед входом до ВР. 

«Ми вимагаємо, щоб законопроект “Про очищення влади” був ухвалений сьогодні, 16 вересня —  разом із ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС. Адже євроінтеграція та люстрація були головними вимогами Майдану, але досих пір лишаються не реалізованими. Цей Парламент не зробив нічого для змін в країні, і сьогодні в депутатів є останній шанс повернути борги, що вони завинили суспільству», - зазначив голова Громадського люстраційного комітету, член Ради партії «ВОЛЯ», Єгор Соболєв.

До учасників акції звернувся Народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ», співавтор Законопроекту «Про очищення влади» Юрій Деревянко, який повідомив, що за дорученням Голови ВРУ сьогодні, у перерві роботи Парламенту, має відбутися засідання комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування під керівництвом Давида Жванії. 

«Після засідання комітету закон має голосуватися в залі. Депутати повинні не лише на словах, а й ділом довести свою відданість Українському народові — узаконити європейський вибір і люстрацію», — констатував Деревянко.

Дивіться наживо: http://www.ustream.tv/channel/volya-ukraine

Поділитися новиною:
Поділитися