16 вересня, 22:45

«Об’єднання «Самопоміч» ініціює надання захопленим районам Донбасу статусу «окупованої території»

Партія «Об’єднання «Самопоміч», лідером якої є мер Львова Андрій Садовий, ініціюватиме скасування закону про особливий статус Донбасу, який сьогодні, 16 вересня прийняли на закритому засіданні парламенту.

«Ці райони сьогодні є під фактичною окупацією. І так це треба називати, а не давати їм більші права ніж іншим українцям» – вважає мер Львова Андрій Садовий.

«Об’єднання «Самопоміч» вимагає розширити дії Закону про окуповані території на захоплену частину Донбасу а також, з метою безпеки, максимально ізолювати цю територію від решти країни. На сьогодні, відповідно до закону «Про окуповані території» такий статус має лише територія Криму. Нагадаємо, по списку «Об’єднання «Самопоміч» на парламентські вибори йдуть також активісти з добровольчого батальйону «Донбас».

Повний текст заяви на сайті «Об’єднання «Самопоміч» 

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ» делегувала своїх представників для участі у позачергових парламентських виборах до спільного списку з «Об’єднанням «Самопоміч». До об’єднаного списку кандидатів окрім партійців «ВОЛІ» та «Самопомочі» увійшли представники добровольчого батальйону «Донбас», Реанімаційного пакету реформ і незалежні експерти. 

Поділитися новиною:
Поділитися