25 вересня, 18:05

Двох зареєстрованих кандидатів «ВОЛІ» намагаються зняти з реєстрації через Суд

Ще двох партійців ВОЛІ намагаються зняти з реєстрації через суд. Колишній нардеп Василь Бартків подав позов з вимогою зняти двох вже зареєстрованих кандидатів у народні депутати від партії «ВОЛЯ» - Тамілу Ульянову та Володимира Грабовецького.

Сьогодні суддею Київського апеляційного адміністративного суду Файдюком В.В. було відкрито адміністративне провадження за позовом Василя Бартківа проти ЦВК. Мета позову — зняття з реєстрації кандидатів у народні депутати від партії «ВОЛЯ» Таміли Ульянової (округ №26, Дніпропетровськ) та Володимира Грабовецького (округ №86, Долина), яких ЦВК вже зареєстрував 22 вересня.

«Таміла Ульянова є Головою Люстраційного комітету Штабу національного захисту Дніпропетровської області. Домоглася відсторонення з посади начальника УМВС в Дніпропетровській області Гогуадзе, начальника обласного управління ДАІ Вовчука та начальника управління природніх ресурсів та екології області Пахниці. Намагання зняти її з реєстрації це стах влади перед людьми, які її очищують», - зазначив Голова громадського люстраційного комітету, член Ради партії ВОЛЯ Єгор Соболєв.

Інший кандидат зняття якого вимагається - Володимир Грабовецький — депутат Івано-Франківської облради, активний учасник Євромайдану та громадської кампанії на підтримку люстраційного закону «Про очищення влади».

Розгляд справи мав відбутися сьогодні, о 14:00, але в засіданні було оголошено перерву до 09:00 наступного дня, 26 вересня.

Нагадаємо, що 22 вересня ЦВК безпідставно відмовила у реєстрації кандидатам у народні депутати від партії «ВОЛЯ» в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах у парламент 26 жовтня 2014 року. У відповідь партійці «ВОЛІ» подали позов до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення ЦВК про відмову у реєстрації кандидатів партії.



 

Поділитися новиною:
Поділитися