26 вересня, 15:28

Суд задовольнив позов ПП «Воля» щодо скасування рішення ЦВК

Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов ПП «Воля» щодо скасування рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів партії.

Про це, зокрема, йдеться в постанові суду від 25 вересня.

«Визнати протиправною та скасувати постанову Центральної виборчої комісії від 22 вересня 2014 року №1075 "Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України, висунутих політичною партією "Воля" в одномандатних виборчих округах», - йдеться в документі.

Як відомо, ЦВК відмовила ПП  «Воля» у реєстрації кандидатів через те, що нібито рішення позивача про висування кандидатів не відповідає вимогам чинного законодавства.

До такого висновку відповідач дійшов у зв'язку з тим, що рішення позивача не скріплені печаткою партії та підписані Головуючим на Національних зборах та Секретарем зборів, а не Головою Національного секретаріату.

Водночас суд в своїй постанові зазначив, що правових підстав для цього у ЦВК не було. Такою підставою, зазначає суд, могла бути лише відсутність відповідного рішення керівного органу партії, а не оформлення такого з порушенням вимог її статут.

«Зазначений недолік, як само й відсутність на згаданих рішеннях печаток юридичної особи ПП "Воля", мав би рахуватися ЦВК як неточність в поданих на реєстрацію документах, яка не є підставою для відмови в реєстрації кандидатів в депутати, а підлягає виправленню», - йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, 23 вересня ПП «Воля» подала позов до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів партії.

Поділитися новиною:
Поділитися