28 вересня, 22:20

ЦВК хоче відновити скасування реєстрації мажоритарників «ВОЛІ» через апеляцію

Центральна виборча комісія України намагається у суді довести правоту свого рішення щодо скасування реєстрації  21-го кандидата у народні депутати від партії «ВОЛЯ».

Для цього 27 вересня ЦВК подала апеляційну скаргу до Вищого адміністративного суду України на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 25-го вересня. У цьому рішенні суд скасував скандальну постанову ЦВК, якою було відмовлено у реєстрації кандидатам від «ВОЛІ».

28 вересня Вищий адміністративний суд України виніс ухвалу, якою прийняв до розгляду подану ЦВК апеляцію і призначив слухання справи на 29 вересня, 10.00.

«У разі задоволення апеляції ЦВК, це ніяк не впливає на рішення комісії щодо реєстрації кандидатів від «ВОЛІ» у одномандатних мажоритарних округах. Єдине, що може отримати ЦВК у цій справи – це уникнення відповідальності за намагання умисного усунути з перегонів сили, яка є локомотивом люстрації», - наголосив координатор юристів партії «ВОЛЯ» Олексій Бонюк.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала 23 кандидата від політичної партії «Воля», яким раніше відмовила у реєстрації.

Раніше, 22 вересня, ЦВК відмовила ПП  «Воля» у реєстрації кандидатів через те, що нібито рішення позивача про висування кандидатів не відповідає вимогам чинного законодавства. Комісія тоді зареєструвала лише двох кандидатів – Грабовецького Володимира (одномандатний виборчий округ №86) та Ульянову Тамілу (одномандатний виборчий округ №26).

Крім цього, Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 26 вересня закрито провадження у справі №875/65/14 за позовом Бартківа Василя Павловича про визнання протиправною та скасування Постанови ЦВК від 19 вересня щодо реєстрації Грабовецького Володимира та Ульянової Таміли.


 
Поділитися новиною:
Поділитися