29 вересня, 18:30

Непересічні люди ВОЛІ: Артем Стельмашов

Артем Стельмашов — засновник інтернет-порталу NovaUkraina.org, який веде інформаційну контрборотьбу з російською пропагандою, співзасновник ініціативи «Звільнимо Київ разом», засновник унікального проекту професійного навчання для студентів «Медіашкола», активіст «ВОЛІ».

Університетський викладач, який прагне зробити вищу освіту виключно практичною. З цією метою він організував «Медіашколу» і тренінговий центр. А ще - інтернет-портал, який протистоїть нищівній російській агітаційній машині. Ось його історія. 

«Свою інформаційну боротьбу з системою я почав з того, що запустив інтернет-портал novaukraina.org, який зараз, фактично, є інструментом інформаційної війни з нашими ворогами. Ми позиціонуємо його як російськомовний український націоналістичний сайт. Дуже багато пишемо про Путіна, кожного дня по декілька статей, і всі ці статті, м’яко кажучи, досить критичні. Нас дуже багато читають в Росії, в Криму, на Донбасі, і це є нашим внеском в ту боротьбу, яку на сьогодні Україна намагається розгорнути в цій дикій інформаційній війни з нашим північним сусідом, який в своїй пропаганді і маніпуляції досяг найвищого рівня розвитку, в той час як Україна, на жаль, інформаційно абсолютно не опирається. Ніхто не працював у цьому напрямку роками, десятиліттями - ні в Криму, ні на Донбасі, через це ми маємо таку зараз ситуацію в державі. 

Оскільки я працюю у вищому навчальному закладі викладачем, то постійно проводжу роз’яснювальну роботу зі студентами про необхідність вибору Україною цивілізаційного проєвропейського і Євроатлантичного шляху. Я є фахівцем з інформаційних питань, викладаю журналістику, зв’язки з громадськістю, тому в цьому напрямку і працюю. 

Під час Майдану ми допомагали чим могли, в тому числі і медичними засобами. Зокрема, активно співпрацювали з Олегом Мусієм, який на той момент був керуючим медичною службою Майдану, а тепер - Міністр охорони здоров’я. 
Колись разом з Єгором Соболєвим ми починали проект «Звільнимо Київ разом». Це була кампанія за перевибори Київської міської ради, яка була обрана тимчасово, але затрималася більше ніж на 5 років. Ми боролися за те, щоб вона, згідно з законами України, була переобрана. Врешті-решт ми цього досягли - вибори відбулися, тому коли Єгор Соболєв вирішив створювати громадську організацію, а з часом політичну партію «ВОЛЯ», не дивно, що ми почали співпрацювати і в цьому напрямку так само. 

Я і далі викладаю в університеті, і ми часто проводимо ярмарки вакансій, конференції з працевлаштування. На жаль, сьогодні студенти не знають ні командотворення, ні реальних бізнес-процесів - їх цього не навчають. Іх навчають як робочу одиницю, яка дуже дешево буде продаватися на ринку. Дуже хочеться це змінити, але важливо, щоб робота була організована на системному рівні. Тому ми створили проект «Медіашкола», який дозволяє студентам технічних вузів – КПІ, НАУ, Університета Шевченка, Могилянки - проходити чисто практичне навчання з журналістики на провідних телевізійних українських каналах – на 5-у, 1+1, у провідних радійників, інтернетчиків, smm-щиків, в журналах. Ми щодня займаємося просвітницькою інформаційною роботою і для цього заснували у Солом’янському районі молодіжний тренінговий центр. 

Моя мета - на нормативному рівні добитися створення на рівні України при вищих навчальних закладах Навчально-тренінгових центрів, обладнаних найновішою технікою для роботи, куди б роботодавці змогли приходити і ділитися досвідом зі студентами, вести їх з перших курсів для того, щоб потім брати на роботу. Щоб студенти були психологічно підготовлені одразу після університету, бо зараз випускники часто виявляються неготовими до роботи в жорстокому бізнес-світі. Це було б престижно і для ВУЗу, бо покращить статистику по працевлаштуванню, і, насправді, дуже цікаво для компаній, тому що для них доступ до студентів дуже важливий. Починаючи від реклами і закінчуючи кадровими питаннями. Потрібна лише воля керівництва вищів за допомогою Міністерства відповідного законодавчого врегулювання, щоб вони погодилися йти на той зустрічний шлях, який ми їм пропонуємо».

Передвиборча сторінка Артема Стельмашова, кандидата на позачергових парламентських виборах 2014 року по 222 виборчому округу.

  • Усі новини
  • Всі
  • Головні
  • Регіональні
  • Анонси подій
  • Люстрація
  • Інститут розвитку громад
  • Форум малих реформ
  • Вибори 2014
Поділитися новиною:
Поділитися