3 жовтня, 20:00

Лідери партії «ВОЛЯ» йдуть на вибори на Прикарпатті

Напередодні, 23 вересня, центральна виборча комісія відмовила у реєстрації 21 кандидатові від політичної партії «ВОЛЯ», у тому числі Юрію Дерев'янку. Народний депутат розцінив цей факт як незаконне намагання не допустити партійців «ВОЛЯ» на вибори у відповідь на його дії як автора люстраційного закону та активну позицію його однопартійців. «Напередодні ЦВК зареєструвала інших наших кандидатів, які подали пакет документів відповідно до чинного законодавства. А у вівторок, дійшовши до мого прізвища, секретар ЦВК п. Лукаш різко взялася вести потужну кампанію проти того, щоби не реєструвати кандидатів від "ВОЛЯ". Пояснивши, що начебто відсутня печатка на одному з документів», — розповів Дерев'янко.

Того ж дня представники політичної сили звернулись до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів партії. Як повідомив Юрій Дерев'янко,  25 вересня суд задовольнив позов партії. Того ж дня ввечері повторно засідала ЦВК та зареєструвала усіх мажоритарників від «ВОЛЯ».

Дерев'янко переконаний, що тиск, який останніми днями чинять на «ВОЛЯ», не є  випадковістю.

 «Дивним чином у той день, коли ЦВК зареєструвала 21 нашого кандидата, — пригадує Дерев'янко, — ми отримали позови як треті особи від інших учасників перегонів щодо наших раніше зареєстрованих кандидатів. Таким чином наші однопартійці постали перед ризиком зняття з реєстрації саме тому, що ЦВК по однаковому пакету документів одних зареєструвала, а іншим відмовила».

Партію «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко називає альтернативою української політики досі. Адже політична сила не має лише одного лідера, її керівний орган — Рада партії, куди входять кілька осіб — Ольга Галабала, Юрій Дерев'янко та Сергій Таран. «ВОЛЯ» кандидат описує  як команду однодумців, які разом пройшли Майдан та нині намагаються його вимоги втілити у життя.

«Наші кандидати, які нині пішли на мажоритарні округи, це представники громадськості, фахових середовищ, люди з активною громадянською позицією, які виходили на Майдан, щоби змінити систему, а не просто обличчя, — наголосив Дерев'янко, — Мало того, це люди, які знайшли у собі мужність всім продемонструвати, що політика та політики можуть бути іншими, чого нині вимагають наші виборці. Ми хочемо українцям запропонувати альтернативу команді Януковича, які також балотуються. Волівці боротимуться на виборах проти таких одіозних осіб як Ківалов, Кравець, Жванія та Довгий».

Щоби мати можливість втілити задумане, представники партії «ВОЛЯ» об"єднались із «Самопоміччю» і сформували спільний список. Водночас «ВОЛЯ» висунула своїх кандидатів по 36 мажоритарних округах України.

За словами Юрія Дерев'янка, від команди «ВОЛЯ» балотуються по чотирьох мажоритарних округах:

-         по виборчому округу № 84 — Ольга Галабала

-         по виборчому округу № 86 — Володимир Грабовецький

-         по виборчому округу № 87 — Юрій Дерев"янко

-         по виборчому округу № 88 — Любомир Грицак

«Хочемо саме на Прикарпатті продемонструвати, що зміни можуть та мають починатись саме на місцях, — наголосив Дерев'янко, — Переконаний, відтепер вдасться працювати ще більш ефективно, адже діятиму з командою однодумців. І ми доведемо, що політика може бути інакшою».

  • Усі новини
  • Всі
  • Головні
  • Регіональні
  • Анонси подій
  • Люстрація
  • Інститут розвитку громад
  • Форум малих реформ
  • Вибори 2014
Поділитися новиною:
Поділитися