6 жовтня, 17:25

7-го жовтня «ВОЛЯ» запрошує на акцію у підтримку антикорупційних законів

У вівторок, 7 жовтня, о 10.00 під стінами Верховної Ради України розпочнеться акція #TOMATOBUCKETCHALLENGE на підтримку антикорупційних законів, до участі у якій політична партія «ВОЛЯ» запрошує своїх активістів.

Організаторами мітингу є Центр протидії корупції, Transparency International Україна та Реанімаційний пакет реформ. До заходу також долучаються активісти партії «ВОЛЯ», Люстраційного комітету та Люстраційної сотні. 

Акція #TOMATOBUCKETCHALLENGE відбудеться у форматі народних змагань «Поціль гнилим томатом у корупційного депутата». Як повідомляють організатори, понад 200 кілограмів гнилих помідорів чекатимуть на депутатів, які не голосуватимуть за антикорупційні закони. Томатами обстріляють зображення народних обранців, які не підтримають антикорупційний пакет.

Нагадаємо, антикорупційний пакет законів було розроблено спільно громадськими організаціями, міністерством юстиції, профільним парламентським комітетом і підтримано Кабміном. До пакету входить п’ять законопроектів, зокрема Антикорупційна стратегія на 2014-2017 роки, проект закону «Про запобігання корупції», проект закону «Про внесення змін до Кримінального та  Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини».

Поділитися новиною:
Поділитися