10 жовтня, 18:57

Партійці «ВОЛІ» взяли участь у «люстраційному» засіданні Уряду

Те, що сьогодні відбулось засідання уряду, присвячене прийняттю Закону «Про очищення влади», – це реальний старт люстраційних процесів в Україні. Про це заявив член партії «ВОЛЯ» Максим Маньковський за підсумками засідання Уряду, яке відбулося сьогодні, 10 жовтня, у приміщенні Кабінету Міністрів України.

«Реалізація люстраційних ініціатив в законодавчо закріпленій площині дасть змогу реалізувати концепцію очищення влади та добитися реального кадрового оновлення держустанов. При цьому, громадський контроль за виконанням Закону «Про очищення влади» гарантує систематичність та послідовність змін в країні», – підкреслив партієць.

Як зазначив Маньковський, на урядовому засіданні було повідомлено, що Міністерство юстиції України підготувало положення про Громадську раду з питань люстрації, графік та положення про перевірку чиновників, які почнуть діяти після публікації Закону в газеті «Голос України».

«Прем’єр сьогодні озвучив той факт, що після набуття чинності закону про очищення влади Кабінет міністрів прийме кадрові рішення. Якщо це буде не простою обіцянкою, а реалізується на практиці, то ми можемо говорити, що влада нарешті чує громадськість та готова до діалогу», – підсумував Маньковський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 9 жовтня підписав Закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня

Поділитися новиною:
Поділитися