13 жовтня, 14:34

Справжні учасники АТО будуть звільнені від люстрації – Соболєв

Є норма Закону згідно якої люди, які є учасниками бойових дій, звільняються від люстрації. Про це заявив Голова громадського люстраційного комітету, кандидат в народні депутати України від Об’єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ця норма з’явилась в травні, коли підрозділи Омега, Ягуар та частина Альфи вступили в бій за Україну в околицях Слов’янська і Краматорська, коли добровольців ще не було. Я не погоджусь, щоб хтось цю норму викреслив чи змінив», – заявив політик.

«Люди, які пішли під кулі, а тепер під ГРАДи та гаубиці, за рахунок яких ми можемо мирно писати закони та проводити прес-конференції, є героями. Щоб вони не робили на Майдані – вони це змили кров’ю в боях», – підкреслив Єгор Соболєв.

При цьому Соболєв зазначив, якщо буде встановлено, що людина написала собі учасника бойових дій, постоявши десь на блокпості під Харковом, тоді людина буде позбавлена цього статусу і люстрована.

«Нарівні з очищенням влади суспільство повинно контролювати порядок надання статусу учасникам бойових дій, щоб не допустити отримання цього статусу шахраями», – вважає головний громадський люстратор.

За словами Соболєва, щоб не було спекуляцій на цій нормі Закону, цей процес повинен пильно контролюватись суспільством.

Поділитися новиною:
Поділитися