15 жовтня, 14:35

16 жовтня в Україні розпочнеться люстрація

Парламентська газета «Голос України» сьогодні, 15 жовтня, опублікувала Закон «Про очищення влади». Закон вступає в дію на наступний день після його публікації, тобто вже завтра, 16 жовтня. 

Голова Громадського люстраційного комітету, кандидат в народні депутати України по списку Об’єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв зазначив, що в Україні нарешті з’явилися законодавчі механізми регуляції кадрової плотики та очищення державних, правоохоронних, судових органів від метастазів злочинного режиму Януковича. 

«У найближчі дні ми побачимо, чи готова влада самоочиститися. В Законі передбачена норма, згідно якої особи, що займали керівні посади при режимі Януковича протягом 1 року, мають бути звільнені з цих постів впродовж 10 днів після набрання чинності Закону», – зазначив політик.

За його словами, цей період буде певним індикатором того, що українська держава пройшла етап беззаконня і споглядального політичного середньовіччя, а влада наразі готова чути суспільство, яке вимагає повного перезавантаження системи.

Нагадаємо, що український парламент за підтримки громадськості 16 вересня ухвалив Закон «Про очищення влади». Головою ВРУ Олександром Турчиновим Закон був підписаний 25 вересня. І після чого 9 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав даний Закон. 

Поділитися новиною:
Поділитися