16 жовтня, 15:41

Непересічні люди ВОЛІ: Павло Гріннен

Павло Гріннен - людина ВОЛІ, що організував Майдан в Дубно, а після повернення до України приєднався до люстраційного руху на Рівненщині, боровся зі зловживаннями у правоохоронній діяльності. Ось його історія.

«Народився я в Дубно, але батько чомусь мене записав в Одесі. Він композитор, колись входив в десятку найкращих джазових піаністів СРСР, а мати все своє життя навчає диригентів. За своє життя серйозно займався трьома сферами: музикою, журналістикою і страхуванням. В 23 роки був експертом по страхуванню кредитів у «Економбанку», потім створив страхову компанію «ЕМС». Співпрацював з «Інтергазом», але це мені не сподобалось. Два роки був клавішником у гурті «Грін Грей». А журналістикою займався на СТБ, працював разом з Георгієм Гонгадзе та Марічкою Бурмакою.

Коли почалася Помаранчева революція, я працював технічним директором літературно-музичного форуму в Норвегії. Пам’ятаю, як стояв під парламентом і розповідав норвежцям про ситуацію в країні. Після подій десятирічної давності вже не вірилось у другий Майдан. Та коли він почався, то я першим разом з побратимами встановлював намети на Дубенському майдані, приїхавши у грудні з київського Євромайдану.

Я не змінив своєї активної громадянської позиції і після повернення до України. З однодумцями ми намагалися за підтримки нового очільника Рівненської митниці провести очищення. В результаті було звільнено 5 посадовців. Зараз підтримуємо місцеве населення півночі Рівненщини проти заїжджих незаконних баронів-бурштинокопачів. Протистоїмо колишнім регіоналам та комуністам в облраді. Блокуємо засідання бюджетної комісії області, перешкоджаючи дерибану коштів на користь фірм колишніх регіоналів. Вимагали від УМВС призначення очільника міліції області, якого б запропонувала та підтримала громадськість, а не призначив наказом міністр Аваков.

Я вважаю, що люди ВОЛІ - це такі гарячі серця. Якщо ми зможемо поєднати це чисте з прагматикою, то це і буде людина ВОЛІ. Але це не одна людина, а суспільна одиниця, це патріотизм, відданість країні в плані розбудови.

Хтось каже, що політика - це мета. Це ганебно. Хтось каже, що політика - це інструмент. Це ганебно. Я скажу, що політика - і мета, і інструмент. Якщо ми залишатимемось в площині громадської діяльності, то ми нічого не доб’ємось. Хочу створити нові соціальні проекти, нові формати соціальних стосунків в суспільстві».

Павло Гріннен балотується від партії «ВОЛЯ» по одномандатному мажоритарному округу №154 (Рівненська область). Підтримати кандидата: http://volya.ua/election/candidates/grinnen
  • Усі новини
  • Всі
  • Головні
  • Регіональні
  • Анонси подій
  • Люстрація
  • Інститут розвитку громад
  • Форум малих реформ
  • Вибори 2014
Поділитися новиною:
Поділитися