17 жовтня, 13:51

"Волівці" ініціюють створення «Національного кадрового резерву

Ми оголошуємо про ініціативу «Національний кадровий резерв», – громадсько-політичний проект, покликаний замінити дискредитованих чиновників на кваліфікованих патріотичних професіоналів. Про це заявив політолог, член Ради партії "ВОЛЯ" Сергій Таран у своєму блозі на "Українській правді". 

За словами Тарана, суть ініціативи "Національний кадровий резерв" – створення публічної бази кадрів, які кваліфіковано і ефективно зможуть змінювати корпус звільнених внаслідок люстрації чиновників, а також бути джерелом подальших кадрових призначень у структурі української влади та суміжних суспільних сферах", - зазначив політичний експерт.

"На сьогодні вже недостатньо просто звільняти корупціонерів та співучасників режиму Януковича, потрібно пропонувати конструктивну альтернативу – нових професіоналів, які знають і вміють як здійснювати успішні стратегії та проекти", - підкреслив політолог. 

Він також зазначив, що необхідно пропонувати нові підходи до пошуку кадрів на державну службу, в основі чого мають бути – люстраційні критерії, досвід у недержавному секторі та освіта.
Зокрема, на його думку, після того, як запрацює Закон "Про очищення влади" з чиновничих кабінетів можуть піти сотні тисяч державних службовців і треба вирішити на кого їх замінити.

«Ми пропонуватимемо провести загальнонаціональну кампанію по пошуку нових кадрів. Під час цієї кампанії будуть обговорюватися критерії для набору людей до державних органів влади, а також – процедури зовнішнього контролю за проведенням кадрових конкурсів у міністерствах та відомствах», підкреслив "волівець".
Сергій Таран відмічає, що до ініціативи будуть залучені міжнародні партнери, які разом з українськими фахівцями розроблятимуть зміни до критеріїв та вимог до державних службовців, організовуватимуть стажування для українських спеціалістів у державних органах влади ЄС, США, інших профільних установах, сприятимуть прозорості кадрового процесу, його відповідність до міжнародних норм та кращих європейських практик.

Важливим аспектом, є те, що інформація про кандидатів від Національного кадрового резерву буде у відкритому доступі.
«Кадрове оновлення країни вимагатиме нової законодавчої бази. Ми пропонуватимемо новому парламенту законодавчі ініціативи, які гарантуватимуть оновлення кадрового потенціалу України, зокрема: поправки до Закону «Про вищу освіту», поправки до законів, які регулюють діяльність державної служби та визначають трудові відносини в країні», - закцентовано увагу політологом.

Зазначено, що ініціатива «Національний кадровий резерв» є окремим, але логічним продовженням кампанії по ухваленню люстраційного закону: спочатку домагались звільнення заплямованих корупцією чиновників, тепер – потрібно пропонувати їм стратегічну заміну. «Ми маємо створити умови для появи менеджерів та посадовців з новим мисленням та підходами -справжньої та наочної альтернативи нинішньому політичному класу країни», - підкреслив Сергій Таран.

Серед ініціаторів ініціативи «Національний кадровий резерв» зазначені: Юрій Дерев'янко (член Ради партії "Воля", кандидат у народні депутати України від партії "ВОЛЯ" по 87 виборчому округу, співавтор Закону "Про очищення влади"), Ольга Галабала (кандидат у народні депутати України від партії "ВОЛЯ" по 84 виборчому округу, член Ради партії "Воля"), Сергій Таран (член Ради партії "Воля"), Ірина Суслова (член партії "Воля", кандидат у народні депутати України по списку Об'єднання “Самопоміч"). 
Поділитися новиною:
Поділитися