19 жовтня, 15:42

Принцип субсидіарності – гарантія ефективної децентралізації влади – Павло Костенко

Принцип субсидіарності передбачає, що рішення будь-яких питань приймаються на рівні їх виникнення, це суттєво знижує бюрократичність більшості процедур та гарантує ефективність децентралізації влади. Про це заявив кандидат у народні депутати України за списком Об’єднання «Самопоміч» Павло Костенко. 

За його словами, потрібно не тільки переформатувати владні відносини, переглянути повноваження державних структур, виключаючи можливість корупційних дій, а в цілому змінити механізм управління державою.

«Визначальним чинником перетворень та реалізації галузевих стратегій повинно стати рішення громад. В нас вже є значний інструментарій для реалізації цього: вибори, місцеві референдуми, залучення громадян до діяльності органів самоорганізації населення», – зазначив Костенко. 

Кандидат у нардепи підкреслив, що одним із визначальних чинників, який гарантує ефективність роботи органів місцевого самоврядування після децентралізації влади – це подвійна відповідальність працівників державних органів та органів місцевого самоврядування: перед виборцем та державою.

Нагадаємо, що Об’єднання «Самопоміч» має 15 номер у виборчому бюлетені для голосування.

Поділитися новиною:
Поділитися