28 жовтня, 13:30

Коли депутати будуть в умовах безправ’я, в яких перебуває суспільство, тоді вони захочуть творити правосуддя – Соболєв

Коли депутати будуть в таких же умовах безправ’я, в яких перебуває все суспільство, тоді вони захочуть творити правосуддя, творити незалежну прокуратуру та мати справжню Службу безпеки. Про це заявив кандидат у народні депутати України від Об’єднання «Самопоміч», голова Громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв в ефірі «Свободи слова з Андрієм Куликовим». 

Говорячи про першочергові завдання Об’єднання «Самопомочі» в парламенті, Соболєв зазначив, що почати треба зі зняття депутатської недоторканності. «Дуже важливо якомога більше влади, повноважень, податків повертати людям. У нас дуже величезна, сконцентрована нагорі держава, де працює багато держслужбовців, які отримують маленьку зарплату, вони не працюють, а використовують повноваження, щоб збагачуватися. Тому треба скоротити кількість державних службовців», – розповів Соболєв. 

Кандидат підкреслив, що будь-який орган влади – це досі радянський орган, який орієнтований на командування, дозволяти або не дозволяти. Це основна проблема, що призводить до корупції та неефективності держави».

Відповідаючи на питання про можливу коаліцію в парламенті, громадський люстратор зазначив, що «Самопоміч» виступає за об’єднання, але за об’єднання навколо конкретних рішень, які потрібні щоб був мир та розвивалась економіка.
«Потрібно домовлятись про прийняття спільних рішень, і тоді коаліція не буде мати ганебної ситуації, коли посади поділені, а уряд каже, що наші закони не голосують», – закцентував кандидат в нардепи.  

Крім того, Соболєв зазначив, що після того, як вдасться відмовитися від квотного принципу, а підбір людей відбуватиметься за професійною ознакою, тоді "Самопоміч" буде в коаліції. 

«Підбір міністрів пропонуємо робити за принципом відкритого конкурсу, коли професійні середовища залучаються до такого конкурсу», – резюмував політик. 

Поділитися новиною:
Поділитися